17. kolo
05.12.2021 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Elye Wahi (© AFP)

Montpellieru stačila k vítězství nad Clermontem jedna jediná branka

O tu se postaral v osmadvacáté minutě Elye Wahi, díky čemuž se MHSC vrátili zpět do horní poloviny tabulky, kde tradičně panuje vyrovnaná konkurence. Naopak Les Lanciers budou s velkou pravděpodobností bojovat o udržení až do závěru sezony.

V 6. minutě se míč odrazil k Akimu Zedadkovi, který jej poslal vysoko nad bránu. Další dění přineslo nepřesnosti a fauly. Až v 19. minutě to zkusil Jodel Dossou, ale napálil prvního před sebou stojícího protihráče. Rozhodnutí tedy přinesla až zmíněná 28 minuta, ve které Mihailo Ristić našel ve vápně Molleta, který v nouzi přenechal Wahimu, jehož placírka na vzdálenější (pravou) tyč přinesla domácím vedení - 1:0.

Ve 36. minutě se dvakrát blýsknul Jonas Omlin. Poprvé vyrážel ránu z kopačky Mohameda Baya a hned poté likvidoval neméně jedovatý pokus Ariala Mendyho. I potom se hrálo hodně aktivně, avšak k vyložené šanci to do poločasového hvizdu ani na jedné straně nevedlo. První poločas tedy vyšel lépe Dall’Ogliově družině.

Ve druhé půli to jako první zkusil zpoza vápna Stephy Mavididi a Ouparine Djoco si mohl oddychnout, že tahle střela směřovala vedle. Po hodině hry si dobře udělal prostor Zedadka, jenže levačkou se značně ukopnul. Následně neprosřelil hradbu těl před sebou Junior Sambia a Nicolas Cozza by potřeboval, aby brána měla zhruba o dva metry větší rozměry.

Alidu Seidu v 67. minutě výborně obešel Ristiće, avšak vyrovnání svému týmu nezajistil. Johan Gastien pálil za deset minut o poznání lépe, jenže Omlin pro jistotu pomohl balonu nad. A protože rozhodčí Florent Batta neposoudil v nastaveném čase střet Vitala N’Simby a Béniho Makouany ve vápně Montpellieru jako penaltový, můžou se La Paillade radovat ze zisku tří bodů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele