38. kolo
21.05.2022 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Jonathan David a Timothy Weah (© AFP)

Rennes si pozdním gólem zajistilo v duelu s Lille alespoň bod

Les Rouges et Noirs se tak vyvarovali třinácté porážky a v konečném zúčtování jim patří čtvrtá příčka. LOSC se po loňském titulu nepřekvapivě nevyhnulo slabším pasážím, který severofrancouzský klub odsunuly až na desátou pozici.

Na úvod o sobě dal vědět Hamari Traoré, ale hosty do vedení neposlal. V 7. minutě nebezpečně pálil Lovro Majer, leč nakonec o kousek přestřelil. Dočkal se tedy až na opačném pólu hrací plochy Timothy Weah, jelikož střela Jonathana Bamby vypadla Alfredu Gomisovi z rukou, takže syn současného liberijského prezidenta mohl hlavou v pohodě dorážet - 1:0.

Tým Jocelyna Gourvenneca se po vedoucí trefě evidentně uklidnil. Náskok chtěl pojistit ve 27. minutě Bamba, jenže to by musel být přesnější. VE 35 minutě byl faulován Martin Terrier. Sám se ujal exekuce tohoto přímého kopu, jelikož zatoužil po dvaadvacáté brance v sezoně. Nastřelil pouze zeď. Balon se však dostal k Nayefu Aguerdovi, který skóroval. Bohužel pro Rennes to bylo z ofsajdu, jak sudímu Deleruemu potvrdil kolega u videa.

V případě zásahu Benjamina Bourigeauda ze 41 minuty bylo z hlediska pravidel všechno v pořádku. Osmadvacetiletý rodák z Calais svým halfvolejem Léa Jardima dokonale překvapil a sezonu zakončí s jedenácti přesnými zářezy - 1:1. Po změně stran se dvakrát o slovo přihlásil jeho spoluhráč Martin Terrier. Ani jednou ale neuspěl, protože nejprve minul, a pak si vylámal zuby na brankáři.

V 53. minutě zahrávali domácí roh. Balon propadnul k Zekimu Celikovi, který jej poslal nad. Tahle situace šla určitě řešit lépe, stejně jako v případě hlavičkujícího Svena Botmana v 63. minutě. Při další šanci LOSC našel Weah svým centrem Buraka Yilmaze. Turecký útočník, který se významnou měrou podílel na loňském triumfu, hlavou minul.

Závěrečnou desetiminutovku započal Lovro Majer. Pravou tyč Jardimovy svatyně netrefil o dobrý metr. V hektičtějším závěru se jako první prosadil Timothy Weah. Celikův centr byl ukázkový, stejně jako hlavička útočícího hráče, který za celou sezonu zvládnul dát tři branky - 2:1. To vlastně není až tak špatná bilance, když si uvědomíme, že věhlasný Lionel Messi jich zaznamenal šest.

Hattrick mohl oslavit krátce poté, jenže se nacházel v příliš složité situaci. A tak se stalo, že z levé strany centroval Adrien Truffert na malé vápno, kde si počíhal Sehrou Guirassy. Jeho hlavička byla neomylná a Gourvennec se mohl na lavičce hodně rozčilovat, že jeho defenzivní linie tuhle poměrně čitelnou akci lépe nepřečetla - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele