11. kolo
23.10.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Romain Faivre (© AFP)

Lille proti Brestu nijak nezářilo, konala se plichta

Lille sice před pár dny odvedlo solidní práci v Lize mistrů proti Seville, jenomže v Ligue 1 následně roli favorita nepotvrdilo. Doma se mu nezdařilo skolit Brest, který se nacházel bez jediné výhry na spodních patrech tabulky, a uhrálo nakonec pouze bod. Reputaci po porážce z minulého týdne proti Clermontu si tak nenapravilo, a stále tak okupuje jenom střed tabulky.

O všem podstatném se v tomto měření sil rozhodlo už v rámci prvního poločasu. V 19. minutě se mohli radovat z úvodního vstřeleného gólu domácí. Stoper José Fonte vyslal dlouhý centr dopředu, David měl před sebou opravdu až příliš mnoho prostoru, ve vápně si pak zásluhou účelné kličky narovnal balón na svou levačku a pohotově zamířil podél gólmana Bizota k tyči.

Náskok následně mohl po spolupráci s Yilmazem důrazný Weah, z bezprostřední blízkosti ale nevyzrál na Bizota, který vytasil perfektní zákrok svou nohou. Tohle neproměnění možnosti následně Piráti ztrestali vyrovnávací trefou. Faivre rozehrál přímý volný kop střelou na bránu, ta se odrazila ve zdi od bránícího Xeky a nakonec zapadla za rozhozeného brankáře Grbiče.

Brest si po obrátce vytvořil svou první šanci, Faivre se pokoušel zaznamenat svůj druhý gól, to když se zbavil beka Celika a levačkou po zemi vypálil, mezírku mezi nohama Grbiče však nenašel. Lille jinak v ofenzívě nepůsobilo i nadále nikterak dobře, snad pouze Bamba mohl s průběžným nerozhodným výsledkem něco udělat, jeho zakončení z dálky ale polapil Bizot.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele