18. kolo
12.12.2021 13:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Moussa Dembélé (© AFP)

Zápas mezi Lille a Lyonem gól nepřinesl, přestože střel nebylo málo

Jenže pouhé čtyři směřovaly mezi tři tyče. Oba kluby tak zůstávají v polovině tabulky s tím, že Les Gones mají utkání proti Marseille k dobru.

Oba celky evidentně po bezgólové plichtě netoužily, jenže v úvodní desetiminutovce se zdálo býti dostat na dostřel soupeřovy svatyně pro ten či onen tým neřešitelným rébusem. A když už se to Dembélému podařilo, bylo jeho zakončení slabé. Lille v týdnu přehrálo Wolfsburg a vyhrálo základní skupinu v Lize mistrů.

Jenže tentokrát jako by byli hráči poněkud unavenější. Výběr Petera Bosze byl v Evropské lize ještě suverénnější, ovšem nedá se tvrdit, že by si pohodu přivezl s sebou na sever Francie. První půle se tak nesla ve znamení nepřesností. Až šest minut před jejím závěrem směřovala na malé vápno přihrávka, kterou Moussa Dembélé neusměrnil ve skluzu do sítě do značné míry díky výbornému zásahu Josého Fonteho.

Zmíněný hráč Lyonu pak opět netrefil, Slimaniho pokus byl tečován do bezpečí a Aouarova dobrá rána se na místo určení nevešla. Pětadvacetiletý forvard s devítkou na zádech, tedy ten nastupující v dresu hostujícího mančaftu, nemohl kvůli teči protihráče slavit vstřelenou branku ani v 50. minutě.

Po dalším nuceném ošetřování (celkově třetím) se stala první hodina hry minulostí. Následně mohl Ikoné posunout na zcela neobsazeného a ve výborné pozici se nacházejícího Buraka Yilmaze. Neudělal to, takže se na úvodní trefu stále čekalo. Poté se chladnokrevně dral do zakončení Jonathan David. Castello Lukeba stačil odkopnout pouze k Yilmazovi, který si vylámal zuby na Lopesovi.

Turecký útočník se za 180 sekund dostal ke střele znovu, a znovu se také musel sklonit před uměním lyonské jedničky. Krátce předtím stačil Renato Sanches poslat balon nad břevno. Třetí minisouboj mezi Burakem Yilmazem a Anthonym Lopesem skončil brankářovým podkopnutím útočícího protihráče, jenže celé akci předcházel ofsajd, takže penalta se kopat nemohla.

V poslední desetiminutovce nejprve neprocedili míč přes shluk těl před sebou Dembélé a Tino Kadewere. Potom překopnul zařízení Gabriel Gudmundsson, po jehož kontaktu v nastaveném čase se řešila další možná penalta, tak jako krátce předtím, kdy to vypadalo pro změnu na ruku Caquereta. V poslední minutě se ještě k jedné hlavičce propracoval Burak Yilmaz, nicméně jenom potvrdil, že i kdyby se hrálo další hodinu, žádný z gólmanů by kulatý předmět ze sítě tahat zřejmě nemusel.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Class 92

Tip: 1

Reagovat
Pharrell

Tady bohužel Lyon nemá šanci. Sice nastoupí útočníci Dembele & Slimani ale hodně budou chybět další opory (Denayer,Paqueta) a to se plně projeví na hřišti Lille.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele