2. kolo
14.08.2021 17:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Lille utrpělo debakl 0:4 od Nice

Obhájce prvenství Lille vůbec nezvládlo domácí souboj s OGC Nice a po dvou kolech má na svém kontě jen jeden bod. Utkání bylo pikantní pro návrat Christophera Galtiera, který s Dogami získal mistrovský titul, ovšem o pár měsíců později slaví jednoznačný výsledek coby trenér Les Aiglons. Hotovo bylo už po poločase. Brankáře Jardima postupně překonali Dolberg, Boudaoui a Gouiri. Prvně jmenovaný pak po změně stran přidal svojí druhou branku v zápase.

Mistrovské Lille je na kolenou. Už před týdnem mělo co dělat, aby zažehnalo pohromu, ale tentokrát už nic zachránit nedokázalo a naopak si uřízlo pořádnou ostudu. Výprask 0:4 nikdo z fanoušků asi neočekával.

Populární Christopher Galtier se vrátil na místo činu, pozdravil se se svým nástupcem Jocelynem Gouvernacem a pak sledoval jak si jeho noví svěřenci doslova pohrávají s dogami. Už v prvním minutě se měnilo skóre. Jardim sice vytěsnil střelu Gouiriho do tyče, ale dorážející Dolberg měl snadnou úlohu. Tím byl ráz prvního poločasu určen.

Navíc sotva se domácí vzpamatovali, už prohrávali o dva góly. V 5. minutě se opřel do balonu Boudaoui a Jardim plachtil vzduchem zbytečně. Rychle nabytý dvoubrankový náskok si Nice bez problému udržovalo, přestože Lille drželo balón častěji na svých kopačkách. Teprve až ve 39. minutě zahrozilo prostřednictvím Buraka Yilmaze a brankář Benítez svůj tým dobrým zákrokem podržel. Ještě v nastavení prvního poločasu si hosté vytvořili velký závar po kterém nejprve Dolberg pálil do břevna a posléze i do ruky jednoho z obránců Lille. Sudí nařídil pokutový kop a Amine Gouiri ho s přehledem proměnil - 3:0.

Pro Lille to byla studená sprcha. Gouvernac rozhodně nebyl spokojen a od svých svěřenců vyžadoval do druhého poločasu jiný přístup. Ten se skutečně změnil, dogy sice začaly aktivně, ale po hodině hry udeřilo znovu Nice. Dante po rohovém kopu hlavou prodloužil balón a Dolberg ho stejnou části těla dopravil za záda nešťastného Jardima.

Výše skóre mohla dokonce stoupat, hostům totiž nebyla uznána branka, kterou vstřelil Gouiri z ofsajdu. Tak jako tak bylo po zápase. Lille se nezmohlo ani na korekci výsledku a doma padlo. Nice si pod taktovkou Galtiera na úřadujícího šampiona vyšláplo a zvítězilo rozdílem třídy 4:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele