4. kolo
29.08.2021 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Yusuf Yazici (© AFP)

Lille porazilo Montpellier a slaví první letošní výhru

Obhájce titulu vstoupil do soutěže poněkud rozpačitě, ale věří, že se po prvním tříbodovém zisku začne blýskat na lepší časy. Přeci jen změně na trenérském postu někdy vyžaduje více trpělivosti, což dobře vědí i na jihu Francie. Oba kluby teď okupují střed tabulky.

Úvodní minuty nabídly spíše osobní souboje. Až po čtvrt hodině se osmělil Xeka, nicméně minul. Ve 20. minutě si Téji Savanier jednoduše vyměnil balon se Stephym Mavididim a jen centimetry dělily hostující tým od vedoucího zářezu. Hned poté musel Ivo Grbić krýt tečovanou střelu z větší vzdálenosti.

Krátce po první půl hodině ukořistil obránci míč Burak Yilmaz, jenž zatím převádí stejně dobré výkony, jako při mistrovské sezoně. Svůj pokus však napálil pouze do Bertauda. Záhy se dostal do zakončení ještě Jonathan David, nicméně ve výborné pozici trestuhodně selhal. Za 120 sekund byla k vidění další z celkově devíti (!) žlutých karet.

Ve 40. minutě zkusil Yusuf Yazici skórovat přímo od rohového praporku. Kulatý předmět však skončil na horní síti. Fotbalista Lille pálil za chvíli znovu, jenže do míst, kde stál připravený brankář. A pak už přišlo výživné nastavení úvodního poločasu. Nejprve to byl Yusuf Yazici, kdo uklízel z voleje přesně k pravé tyči poté, co mu hlavou přihrál José Fonte - 1:0.

Avšak za dvě minuty tečoval Mavididiho přihrávku z pravé strany Tiago Djaló, čehož využil Gaëtan Laborde a z bezprostřední blízkosti zařídil, že se i do druhého dějství vstupovalo za nerozhodného stavu - 1:1. Po změně stran se zase předvedl aktivní Yazici. Jeho technický obstřel však na místě určení nepřistál.

V 56. minutě přiletěl do šestnáctky MHSC dlouhý centr, který zpracovával Jonathan David. V následném souboji čistě přetlačil Thulera, načež mohl z hranice malého vápna poslat balon pod padajícím Bertaudem do sítě - 2:1. V 73. minutě vcelku zbytečně fauloval Junior Sambia, za což už podruhé viděl žlutou kartu. La Paillade tedy dohrávali o deseti.

Paradoxně byli aktivnější, jenže vysněného vyrovnávacího zásahu se nedočkali. Po reprezentační přestávce přijede na Stade de la Mosson nevyzpytatelné AS Saint-Étienne. Naopak prozatím desáté Lille věří, že uspěje v zápase proti Lorientu, s nímž má z posledních dvou vzájemných duelů velmi příznivé skóre 8:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele