20. kolo
19.01.2022 19:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Isaac Lihadji (© AFP)

Lille v dohrávce uspělo, doma nemělo zásadnější problém s Lorientem

Po porážce v Coupe de France na půdě Lens a plichtě v Ligue 1 na hřišti Marseille se Lille doma podařilo získat první výhru v roce 2022, která jej posunula v tabulce na osmou příčku, a je tak aktuálně v opravdu těsném kontaktu s pozicemi zaručující účast v evropských pohárech pro další ročník. O osudu klání s Lorientem rozhodla první půle, domácí rozvlnili síť třikrát.

LOSC začalo naplňovat roli favorita už od úvodních chvil tohoto utkání a už v 10. minutě se ujalo průběžného vedení. Bamba unikl na levé straně, následně ze složitějšího úhlu vystřelil a brankář Nardi míč musel vyrážet, jenže tak nešikovně, že ten se odrazil k volnému Lihadjimu, jenž ho lehce uklízel do prázdné brány. O devět minut později Lille udeřilo gólově podruhé.

A opětovně Lorient čelil poměrně dost nešťastnému momentu. Yilmaz nerozehrál standardní situaci ideálně a trefil ve zdi stojícího Moffiho, nepříjemně plachtící pokus stačil Nardi před dotírajícím Onanou zlikvidovat, zase ovšem tak smolně, že balón se po jeho zásahu dostal do cesty jeho spoluhráče, konkrétně bránícího Jenze, od nějž poté doputoval za brankovou čáru.

A ve 31. minutě byl odpor Les Merlus prakticky definitivně zlomen. Tentokráte už "Dogy" ke vstřelenému gólu dokráčely jakýmsi obvyklým, nenásilným způsobem, standardky zleva se ujal Renato Sanches, jenž načechral pas na hranici brankového území, tam si seběhl Reinildo, jehož hlavička byla zdárná. Následně mohl zacílit ještě Botman, mířil ale nad hostující bránu.

Ve druhém poločase postačilo Lille hlídat si pohotový odstup od svého soka, ten přitom síly na zvrat v duelu nenašel, alespoň se každopádně dočkal jedné cenné útěchy v podobě snížení finálního stavu. Domácí gólman Grbić byl určitě naštvaný, že neudržel čisté konto, střídající Soumano se totiž vůči němu prosadil z dorážky poté, co přímo na branku ostře pálil Le Goff.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele