17. kolo
04.12.2021 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Jonathan David (vlevo) slaví gól (© AFP)

Obhájce titulu vyzrál na Troyes a sérii neporazitelnosti protáhnul na pět zápasů

Nicméně kvůli předchozím, leckdy zbytečným ztrátám, to na pohárové příčky stejně nestačí. Do značné míry proto, že nemají dobrou formu hráči, kteří v mistrovské sezoně patřili k oporám. Tedy s výjimkou Jonathana Davida, současného lídra mezi kanonýry. Ani Estac nemusí zoufat, jelikož větší kandidáty na sestup bychom přeci jen měli hledat jinde.

Jako první se pokusil překonat soupeřova brankáře Renaud Ripart, nicméně to by musel přispěchat s jiným typem razance. Právě takovým, jaký předvedl v 6. minutě Tristan Dingomé. Florian Tardieu mu poslal od rohového praporku centr na hranici vápna a volej v podání třicetiletého obránce byl vskutku výstavní - 0:1.

V minutě osmnácté zakončil po vyrovnání Zeci Celik. Pumelici sice vyprodukoval pořádná, ale zároveň taky nepřesnou. Dingomé byl při chuti a ve 24 minutě sledoval, kterak jeho dobrý pokus zblokoval jeden z protihráčů. Krátce před vypršením úvodní půl hodiny přiletěl míč na hlavu Reinildovi, jehož výtečně vychytal Gautier Gallon. Dorážka z bezprostřední blízkosti od Buraka Yilmaze se mezi tři tyče nevešla.

O poločasové pauze měli borci ve službách LOSC hodně o čem přemýšlet. A zřejmě taky pozorně naslouchali radám kouče Gourvenneca, jelikož po změně stran nemuseli čekat na gól ani 180 sekund. Benjamin André našel Jonathana Davida, který mohl jít sám na gólmana, jehož překonal s velkou porcí štěstí - 1:1.

Rodák z New Yorku, který v dalším přestupovém okně pravděpodobně zamíří do Arsenalu, málem skóroval za osm minut znovu, kdyby ovšem nepřestřelil zařízení. Pozadu nezůstal ani hostující Rominigue Kouamé. Ivo Grbić musel předvést vynikající zákrok. Na začátku finální pozici selhal Jonathan Bamba.

Mrzet ho to ale nemuselo dlouho, protože v 85. minutě chtěl Jonathan David ve vápně zřejmě přihrávat, když si Jimmy Giraudon nedopatřením srazil kulatý předmět do vlastní sítě - 2:1. Do závěrečného hvizdu sudího Benoîta Bastiena už se dohrávalo v poklidu. Za týden míří Lille do Lyonu, zatímco skvadra Laurenta Battlese se na domácím stadionu pokusí přehrát Girondins Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele