27. kolo
06.03.2022 17:05 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Jonathan Bamba (© AFP)

Lille se po jasné výhře nad Clermontem posunulo na sedmou příčku

Obhájci titulu předvádějí prakticky po celou sezonu rozpačité výkony. Tentokrát neponechali nic náhodě a o udržení bojujícího soupeře předčili, ačkoli jim v tom vypomohlo i vyloučení Salise Abdula Sameda.

Pro tým Jocelyna Gourvenneca toto utkání ani nemohlo začít lépe. Už ve 3. minutě uklidil Jonathan Bamba zblízka hlavou do brány ideální centr od Renata Sanchese - 1:0. Střelec gólu byl při chuti, což nebylo dobré pro následující akci třech proti třem, protože místo přihrávky volil nedobré zakončení. Další šance byla vskutku obrovská.

Po ztrátě balonu se o ni postaral Benjamin André, ale nechal vyniknout Djoca. Salis Abdul Samed měl také svoji příležitost. V pětadvacáté minutě ji neproměnil. Zbývající minuty prvního poločasu se nesly v režii LOSC. Nicméně další možnost, natož další branky už k vidění nebyly. Ve druhé půli se dvacet minut spíše vyčkávalo.

Pak Renato Sanches narazil do zmiňovaného Salise Abdula Sameda, který už měl na kontě jednu žlutou kartu, takže Thomasi Leonardovi po té druhé nezbylo, než ghanského záložníka vyloučit. Hned za 180 sekund to byl právě portugalský reprezentant, kdo patičkou stylově narazil Jonathanu Davidovi, jenž zblízka nedal gólmanovi šanci zasáhnout a mohl se radovat ze třináctého zářezu v probíhajícím ročníku - 2:0.

V 77. minutě se osmělil nejprve Burak Yilmaz a hned po něm Renato Sanches. Skóre se znovu měnilo až za sedm minutek. Po chybě v obranné řadě Ouparine Djoco střelu Amadoua Onany zpoza vápna jenom vyrazil, čímž výrazně usnadnil úlohu pro Zekiho Celika - 3:0. Ze strany severofrancouzského klubu to ještě nebylo všechno.

V poslední minutě řádné hrací doby přihrál Çelik střídajícímu Edonu Zhegrovovi, který si seběhnul do středu hřiště a zpoza šestnáctky překonal muže v rukavicích. Nutno samozřejmě dodat, že velký podíl na této trefě měl pro svého gólmana nechytatelně tečující Jean-Claude Billong - 4:0. Jakékoli nastavení bylo při takto jasném výsledku zbytečné.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lille prohrálo doma naposled vypsaní jako outsider hned v prvním zápase. Je to již hodně dlouho a hodně společností to určitě vytáčí do maxima.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele