19. kolo
22.12.2021 21:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Burak Yilmaz (© AFP)

Dvě branky Elise byly Bordeaux k ničemu, Lille se vzedmulo k odporu a slavilo vítězství

Bordeaux postihly v závěru roku 2021 nepříjemnosti spjaté s nákazou nemoci COVID-19. A i když nenastoupilo ve vyloženě okleštěném složení a dokonce po poločase vedlo, nezapsalo si na konto ani bod. Lille totiž dokázalo zabrat v závěrečných pasážích klání, během krátké chvíle skórovalo hned dvakrát a posunulo se na osmé místo tabulky před zimní pauzou.

Domácí naopak spadli v průběžném pořadí až na sedmnáctou příčku a jen malý kousek je dělí od pásma sestupu. Přitom do tohoto měření sil vstoupili opravdu moc dobře a v 18. minutě se dopracovali k prvnímu přesnému zásahu. Pembélé u pravé boční lajny pokutového území míč směroval ihned na vzdálenější tyčku, tam se nacházel zcela volný Elis, jenž pohotově zacílil.

Hosté směrem dopředu ani po tomto inkasování nijak nezářili, přesto je vysvobodil z jakéhosi srabu parádní trefou André. Ten ze středu hřiště přebíral přihrávku stopera Botmana takovým způsobem, že si merunu nadzvedl do vzduchu, nechal ji spadnout na zem, bleskově zakončil, až dostal pravačku k obličeji, a jeho zvláštně plachtící pokus zaplul parádně do brány.

Ačkoli se zdálo, že do přestávky se již průběžné skóre měnit nebude, přece se Les Girondins zdařilo ještě jednou gólově udeřit. Adli na levé straně kolmicí pobídl Elise, jenž z šestnáctky napálil balón šajtlí, možná spíše bodlem, podél marně se natahujícího gólmana Grbiće. Dogy dlouho nedokázaly na nepříjemný stav reagovat. A nakonec jim dopomohla nařízená penalta.

V 75. minutě ve vlastním vápně zasáhl bránící Ricardo Mangas rukou do tváře Lihadjiho, ten se skácel na zem a verdikt sudího Lesageho byl v tomto případě nekompromisní. Velezkušený Yilmaz se jal exekuce pokutového kopu, zvolil krátký rozběh, čekal do poslední chvíle, kam se mu hne brankář Costil, a mířil do jeho protipohybu. Lille poté svého soupeře ještě dorazilo.

V 79. minutě sice mohl Bordeaux posunout zpátky do vedení Otávio, na Grbiće ale nevyzrál, a naopak celek ze severu Francie byl o pár momentů později v koncovce přesnější. Konkrétně tedy mluvíme o Davidovi, jenž nablízko zaspolupracoval s Lihadjim, kanadský reprezentant si stačil přehodit míč na levačku a umístil ho po zemi podél Costila do spodního rohu branky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele