33. kolo
20.04.2022 19:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Sékou Mara (© AFP)

Bordeaux ztratilo dvoubrankový náskok a s ASSE jenom remizovalo

V městě nad řekou Garonnou dobře vědí, že dvanáctou příčku z minulé sezony určitě neobhájí. Naopak budou rádi, když si po osmatřicátém kole zachovají prvoligovou příslušnost. Kdo ví, jestli o ní ve finále nerozhodnou právě tyto dva ztracené body. V případě Les Verts ovšem situace není o mnoho příznivější.

První střelu zápasu si na konto po Niangově přihrávce připsal Jean Onana. Mezi přesné ji ovšem zařadit nemůžeme. Zato Sekou Mara si po čtvrt hodině vedl o poznání lépe, jelikož domácím na jedničku vyšel secvičený signál. Danylo Ignatenko rozehrál od rohového praporku po zemi na malé vápno, kde pravačkou vytvořil přízemní střelu zmíněný fotbalista se senegalskými předky - 1:0.

Sedm minut poté bylo na stadionu Matmut Atlantique ještě veseleji. Znovu od rohového praporku, tentokrát z levé strany, centroval Javairô Dilrosun a hlavička Jeana Onany z hranice malého vápna byla pro Paula Bernardoniho nechytatelná - 2:0. Po půl hodině mohl snížit Arnaud Nordin, kdyby netrefil jenom boční síť.

Zodpovědnost na sebe tedy musel za nějakých 60 sekund vzít jeho spoluhráč Denis Bouanga. Boudebouzova přihrávka měla oči a gabonský reprezentant ji ve skluzu přetavil v typického Angličana - 2:1. Dvoubrankový náskok mohl navrátit Mara, kdyby necílil pouze do středu brány. První půle tedy vyšla lépe Guionovu výběru.

Po startu druhého dějství trvalo bezmála dvacet minut, než Denis Bouanga vyprodukoval nepříjemnou střelu, která však nabrala opačnou faleš, než by bývalo bylo zapotřebí. Hned poté si z pravé strany vápna seběhnul do jeho středu Nordin a Gaëtan Poussin dobře ví, že tohle se dalo chytat - 2:2.

Za necelých 120 sekund si autor čtvrtého gólu v tomto klání drbal hlavu, neboť orazítkoval břevno. Dokonalý obrat se tedy nekonal, nicméně M’Baye Niang na druhé straně ve vyložené možnosti ztroskotal na Bernardonim. Nutno dodat, že senegalský forvard selhal i v minutě šestasedmdesáté. V poslední minutě řádné hrací doby skóroval jen několik okamžiků po svém vstupu na hřiště veterán Jimmy Briand, jenže tomuto zásahu předcházel ofsajd.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele