11. kolo
23.10.2021 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Ludovic Blas (© AFP)

Nantes v deseti na deset přehrálo Clermont. Rozhodující branku vstřelil Ludovic Blas

FC Nantes si po tomto kole v tabulce polepší. V sobotním zápase dokázalo přetlačit Clermont a zvítězit konečným výsledkem 2:1. Domácí poslal do vedení Andrei Girotto, ale na začátku druhé půle srovnal Mohamed Bayo. Rozhodnutí přinesla 69. minuta a gól Ludovice Blase. Už v prvním poločase se vylučovalo na obou stranách. Červenou kartu obdrželi Johan Gastien i Sébastien Corchia.

Málokdy se stává, aby už v prvním poločase udělil rozhodčí dvě červené karty - po jedné na každé straně. Sudímu Lissourguemu se to v zápase Nantes versus Clermont podařilo. Nantes bylo během úvodní půlhodiny aktivnější, kontrolovalo hru a hosty do ničeho nepouštělo. A zřejmě z frustrace vyplynula první červená karta. Johan Gastien se zcela nesmyslně ohnal po svém protihráči a sudí ho bez slitování vyloučil. Clermont vydržel oslabení jen osm minut, pak se totiž po výborné přihrávce Corchii trefil Andrei Girotto. Kanárci si radost ze vstřeleného gólu následně pokazili. Sébastien Corchia ostře zajel do N'Simby a i tady následovalo rovnou vyloučení.

Clermont se tedy vrátil do zápasu a krátce po změně stran srovnal na 1:1. Mohamed Bayo převzal Rašaniho přihrávku, udržel rovnováhu a chladnokrevně pod břevno zakončil.

Nantes pak zase převzalo iniciativu a v 69. minutě rozhodlo zápas ve svůj prospěch. Kolo Muani předvedl skvělý náběh a přihrávkou vyzval ke skórování Ludovica Blase. Ten neměl sebemenší problém trefit odkrytou branku. Clermont měl ještě dost času na vyrovnání, jenomže se prosadit nedokázal. Od další inkasované branky ho před koncem zachránil skvělý zákrok Desmase.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele