28. kolo
13.03.2022 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Boubacar Kouyaté (© AFP)

Duel mezi Métami a Lens branku nepřinesl

Oba soupeři mají na prvoligové scéně vyrovnanou bilanci, ačkoli poslední vítězství bylo ze strany Racingu vcelku jednoznačné (4:1). Jednou vyhráli Les Grenats a teď vzájemné klání přineslo podruhé dělbu bodů. Z ní budou mít menší radost domácí, protože stále okupují předposlední pozici. Skvadra kouče Haiseho setrvá ve středu tabulky.

Nutno dodat, že celé utkání přineslo pouze čtyři střely, které směřovaly mezi tři tyče. Bez jedné se o všechny překvapivě postarali borci hájící barvy klubu ze Stade Municipal Saint-Symphorien. První pokus přišel na pořad odpoledne v 7. minutě. Arnaud Kalimuendo přinutil k jistému zákroku Marc-Auréle Caillarda.

Po čtvrthodině vymýšlel Gaël Kakuta, jenže nevymyslel nic, na co by se mělo vzpomínat. Po dvaceti minutách se chtěl na nedávnou formu rozpomenout Jonathan Clauss. Ke škodě příznivců a příznivkyň klubu, za který v minulosti nastupoval i Vladimír Šmicer, se mu to nepodařilo. Kalimuendo byl při chuti, leč ani napodruhé zařízení netrefil.

Ve 32. minutě to vypadalo, že by hosté mohli kopat penaltu. Kolega u videa však sudího Delerueho upozornil, že k žádnému prohřešku nedošlo. Zbývající minuty úvodního dějství se nesly nejčastěji ve znamení nepřesností. Po změně stran se v dobré pozici ocitnul Kévin N’Doram. Kouče Frédérica Antonettiho nepotěšil, protože raději zvolil nepřesnou přihrávku.

Gaël Kakuta umí vypálit, jenže někdy se stane, že jeho pokus zblokují obránci. Tak jako v sedmapadesáté minutě tohoto klání. Nebezpečný centr Nicolase de Prévilleho se na poslední chvíli podařilo odhlavičkovat na bránu. V 67. minutě se rozehrávky přímého kopu z osmnácti metrů chopil Ibrahima Niané. Wuilker Faríñez dokázal tuhle ránu vyrazit do bezpečí.

Rodák z Caracasu, který povětšinou kryje záda Lecovi, se vyznamenal i pět minut poté. Ani střídající Ignatius Ganago nechtěl zůstat pozadu, jenže jeho střela o kousek minula tyčku. Zbývající minuty už velkou příležitost nepřinesly. I proto, že gólman Caillard párkrát výborně přečetl hru. Jeho tým má tedy na kontě jedenáct remíz, což je spolu s Remeší nejvíce v celé Ligue 1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele