36. kolo
08.05.2022 13:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Farid Boulaya (vlevo) (© AFP)

Dramatický duel mezi Metami a Lyonem nakonec vyšel lépe pro domácí

Přestože les Gones dohrávali více než dvacet minut o deseti, dokázali vyrovnat. V samotném závěru však dokázal skórovat Farid Boulaya. Les Grenats proto nadále udržují alespoň teoretickou naději na setrvání v Ligue 1. Naopak svěřenci Petera Bosze vědí, že se jich v příštím ročníku evropské poháry s největší pravděpodobností týkat nebudou.

V 10. minutě vběhnul Lucas Paquetá do šestnáctky soupeře a Boubacar Kouyaté mu vletěl pod nohy. Sudí Eric Wattellier si vyslechnul verdikt asistenta u videa, načež nechal pokračovat ve hře, protože malijský obránce hrál nejprve balon. V minutě osmnácté se v dobré pozici ocitnul Houssem Aouar a díky teči skončil míč nad.

Ve 25. minutě se do šance dostal Vincent Pajot. Svému gólmanovi vypomohl Emerson, takže z toho byl rohový kop. Centr prodloužil na bližší tyči hlavičkující Lenny Lacroix a Pajot zblízka zakončoval pro Lopese zcela nechytatelně - 1:0. To ovšem během prvního dějství ještě zdaleka nebylo všechno. Pět minut před vypršením řádné hrací doby udeřil Antonettiho výběr znovu.

Pape Sarr přihrával z vlastní poloviny rozeběhnutému Didieru Lamkel Zéovi, který svoje sólo vyřešil obloučkem přes padajícího gólmana - 2:0. Jenže z protiakce Lyonští snížili. Moussa Dembélé si při přihrávce od Tetêho pohlídal ofsajdovou hranu, aby pravačkou po zemi uklízel na místo určení - 2:1. Ten samý fotbalista mohl v nastaveném čase vyrovnat, ale neměl optimálně srovnaný krok.

Hned po změně stran musel Marc-Auréle Caillard vyrážet pokus Karla Toko Ekambiho. Demblého rána pak mířila nad břevno. Emersonův přímý kop vyrazil muž v rukavicích. Po hodině hry si za obranu zaběhnul Nicolas de Préville a Anthony Lopes s trochou štěstí uspěl. V 68. minutě Didier Lamkel Zé unikal Tiagovi Mendesovi, který jej povalil na zem, za což si prohlédnul rovnou červenou kartu.

Při nařízeném přímém kopu našel Nicolas de Préville mezeru ve zdi a orazítkoval levou tyčku. Následně se zaskvěl Caillard. O několik málo minutek později mu vypomohla branková konstrukce. Až v 84. minutě převzal Moussa Dembélé kulatý předmět od Karla Toko Ekambiho. Domácí jednička bohužel střelu z deseti metrů podcenila, a tak ji musela lovit ze sítě - 2:2.

Jenže Farid Boulaya stihnul v pravý čas odpovědět nekompromisní dělovkou pod břevno - 3:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Méty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele