26. kolo
27.02.2022 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Farid Boulaya a Wylan Cyprien (© AFP)

Nantes heroický výkon nezopakovalo. Nedělní siesta s Métami mu přinesla jen bod

Zápas 26. kola Ligue 1 mezi celky z Mét a Nantes přinesl pouze remízu 0:0. Západofrancouzský celek tak po fenomenálním výkonu proti PSG zbytečně ztratil body proti outsiderovi. Méty i přesto, že bodovaly, protáhly čekání na ligovou výhru již na pět zápasů a nevzdálily se sestupovým příčkám.

Méty, které byly ohroženy sestupem, přivítaly rozjeté Nantes. Západofrancouzský klub si v minulém kole přesvědčivým výkonem vyšlápl na PSG a demonstroval proti suverénovi svou sílu. Tým od německých hranic tak před sebou neměl dobré vyhlídky, jelikož už ve čtyřech zápasech v lize nevyhrál a za tuto dobu vstřelil pouhý jeden gól. Dalším problémem byl i fakt, že nejlepší střelec týmu Fabien Centonze byl zraněný a do utkání nemohl zasáhnout.

První velkou šanci měli Kanárci. Wylan Cyprien vypálil z velké dálky a jeho tvrdá střela jen tak tak přeletěla břevno. Oba týmy se snažily strhnout vedení na svou stranu, ale srážely je ofenzivní nepřesnosti. A tak byla po 20 minutách hry k vidění jen jediná střela na bránu. V další příležitosti se zhruba po půlhodině hry ocitl Osman Bukari. Jeho nadějnou střelu ale zblokovala obrana Mét. Domácí nebyli z útočného hlediska moc nebezpeční, ale ani hosté, kteří měli dvě střely na branku, si zjevně neobuli střelecké kopačky. V poločase tedy na tabuli svítil bezbrankový stav.

Největší hvězda hostů Ludovic Blas se pustila do útoku hned po pauze. Naběhl si na pěknou přihrávku do vápna, ale míč poslal jen těsně nad. Další průběh druhé půle pak byl podobně ospalý jako první. Ve druhém poločase nebyla k vidění bohužel pro fanoušky jediná střela na bránu. Do impotence Les Grenats v útoku se promítala zejména absence klíčového Centonzeho a pozdní příchod střelce Nicolase De Previlla. Ten se snažil s výsledkem ke konci ještě něco udělat, ale na změnu skóre nakonec ani jeden tým nedosáhl. Méty ještě v závěru zapsaly ztrátu, když se čtyři minuty před koncem základní hrací doby nechal vyloučit Vincent Pajot.

Méty ani napopáté nevyhrály, ale bez bodu proti silnému Nantes neodešly. O další bodový zisk se porvou 6. března, kdy venku hrají se St. Étienne. Nantes ve stejný den doma vyzve Montpellier.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele