23. kolo
06.02.2022 13:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Lorient ukončil nelichotivou sérii, na Lens vyhrál 2:0

Poslední tříbodový zisk si Les Merlus na konto připsali v září, když porazili Nice. Od té doby museli skousnout patnáct zápasů bez vítězství. Naopak Racing začal výrazněji ztrácet až v poslední době, kvůli čemuž byl nucen vyklidit pohárové pozice.

Úvodních čtyřicet minut pohříchu nepřineslo jedinou velkou příležitost. Nejzajímavějším okamžikem tak patrně bylo zranění hostujícího Jonathana Gradita, jenž nezbytně střídal už po půl hodině hry. Hráči obou mužstev působili dojmem, že se snad ani nechtějí pouštět do žádných větších akcí. To se změnilo až v samotném závěru prvního poločasu.

Armand Laurienté předvedl, že si s balonem rozumí. Protáhnul se kolem vícero protihráčů, aby poslal centr před bránu, na který si mezi obránce naběhnul Sambou Soumano a zařidil svému týmu vedení - 1:0. Po hodině hry zatoužil po druhé brance v Lecově síti Terem Moffi, leč orazítkoval pouze brankovou konstrukci a odražený míč brankář severofrancouzského celku včas pokryl.

Kapitán Lens, Seko Fofana, se pokusil o vyrovnání v 68. minutě, ale zařízení minul. Následně opět zazlobil Laurienté, nicméně Leca za svá záda kulatý předmět nepustil. To se stalo až tři minutky poté, když sraženou střelu Stéphana Diarry doklepnul na místo určení talentovaný malijský forvard Ibrahima Koné, který přišel z norské ligy - 2:0.

Gól musel ještě potvrdit Lissorgueho kolega u videa. A když se tak stalo, Yannick Cahuzac dal najevo svoji rozhořčenost, za což na lavičce od zmíněného sudího vyfasoval červenou kartu. V závěrečných minutách mohl Florian Sotoca alespoň snížit, jenže svou hlavičku nasměroval mimo. Výběr Christopha Pelissiera pocestuje za týden do Monaca, zatímco Lens doma přivítají trápící se Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele