28. kolo
13.03.2022 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Ibrahima Koné (© AFP)

Lorient odváží z Clermontu všechny tři body

Les Verts tak slaví druhé vítězství z posledních pěti duelů, díky čemuž se vyšplhali nad sestupové pásmo. Naopak Les Lanciers k němu mají zase o něco blíže.

Už v první minutě mohli jít do vedení domácí, kdyby Yohann Magnin dokázal usměrnit výborný centr od Lucase Da Cunhy mezi tři tyče. Jejich spoluhráč Grejohn Kyie se v minutě desáté odhodlala k tomu, aby střihnul nůžkami. Bohužel pro tým Pascala Gastiena to kýžený efekt nepřineslo. Následující šanci si na konto připsal Jason Berthomier, ale o kousek minul.

Kyie v závěru úvodní půlhodiny hlavičkoval nad břevno. Ve 39. minutě se ke střele z hranice vápna dostal po ukázkové narážečce Da Cunha, jenže za Dreyerem zvonila levá tyčka. Poločas zakončil pokusem do boční sítě Vincent Le Goff. Po změně stran o sobě dal vědět Armaud Laurienté, leč jeho slabá vizitka Djocovi starosti nenadělala.

Skóre se poprvé pohnulo až v 72. minutě. Po chybě v defenzivě se balonu zmocnil Ibrahima Koné a střelou k tyči zařídil svému týmu vedení. Stínující Cédric Hountoundji proti Malijcově robustní postavě neměl nárok - 0:1. Další radost pro příznivce a příznivkyně bretaňského celku na sebe nenechala dlouho čekat.

Po rozehrávce standardní situace se díky teči prosadil ramenem Léo Pétrot. Patrně jeden z nejšťastnějších gólů celé sezony - 0:2. Ale i takové se počítají. Pélissierově skvadře dodal klid na kopačky, takže ji nerozhodila ani Magninova snaha o vymodlení si pokutového kopu. Bastien Dechepy zůstal v pohodě a do svého závěrečné hvizdu už žádnou spornou událost řešit nemusel.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele