34. kolo
24.04.2022 15:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Clermontu (© AFP)

Angers proti Clermontu prohospodařilo dvougólové vedení

Angers do jisté míry doplatilo na nedisciplinovanost Mohameda Cho, jehož vyloučení dopomohlo k tomu, že se domácím podařilo vyrovnat. Nadále však platí, že do boje o udržení jsou namočené oba kluby.

V 7. minutě se k hlavičce dostal Angelo Fulgini a Ouparine Djoco musel zasahovat. V závěru úvodní dvacetiminutovky měl Anthony Mandrea velkou kliku, protože kdyby Kyeiova hlavička zapadla k tyči, sotva by na ni dosáhnul. Skóre se tedy poprvé změnilo až ve 37. minutě, přičemž se tak stalo zásluhou pozdějšího hříšníka.

Souleyman Doumbia z levé strany centroval do vápna. Pierick Capelle cílil pouze do tyče, od které se kulatý předmět odrazil k Choovi, jehož dorážka z hranice malého čtverce přinesl hostům vedení - 0:1.

To se do poločasové pauzy podařilo zdvojnásobit, jelikož ve 43. minutě propadnul se štěstí centr od rohového praporku až na zadní tyč, kde si podle svých představ poradil Ismaël Traoré - 0:2.

V 50. minutě musel do akce Mandrea, neboť Saîf-Eddine Khaoui jeho směrem vyslal mimořádně nebezpečnou ránu. Sedm minut poté se konfrontace obou protihráčů opakovala. Sice za trochu jiných okolností, leč se stejným vítězem. V 71. minutě dorážel z bezprostřední blízkosti Mohamed Bayo. Rozhodčí Stéphanie Frappart musela počkat na potvrzení od kolegy u videa - 1:2.

Nedlouho poté střelcův jmenovec Cho nesmyslně zatáhnul Yohanna Magnina a po druhé žluté byl vyloučen. Hlavička Lucase Da Cunhy směřovala jen do středu brány, nicméně za necelých 120 sekund se dvacetiletý borec dočkal druhé šance, kterou po Bayově elegantním přiťuknutí využil, protože jeho střela k pravé tyči z hranice vápna byla pro gólmana nechytatelná - 2:2. Více toho už aktéři nestihli.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele