32. kolo
16.04.2022 17:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Mahdi Camara (© AFP)

Les Verts opustili sestupové pásmo, výhru nad Brestem režíroval Camara

Mahdi Camara se stal hlavní hvězdou zápasu mezi Saint-Étienne a Brestem. Domácí hráči získali důležité vítězství a minimálně do zítřejšího zápasu Clermontu opustili sestupové pásmo.

Saint-Étienne se nevzdává a jeho záchrana dostává konkrétní obrysy. Duel s Brestem ale nezačal nejlépe a první branku vstřelili hosté. V 8. minutě vpadl do otevřené obrany Franck Honorat a jeho rána skončila za Bernardonim. Brest se ale z vedení dlouho neradoval a Saint-Étienne ve 14. minutě odpovědělo. Na Bouangův rohový kop si na přední tyči naskočil Mahdi Camara a srovnal na 1:1.

Domácí postupně získávali převahu a ještě do konce poločasu dokonali obrat. Znovu se tak stalo po rohovém kopu, který tentokrát na přední tyči propadl a nabíhající Mahdi Camara dotlačil balón za brankovou čáru.

Les Verts šli do šaten jako spokojenější z dvojice soupeřů, avšak vyhráno zdaleka neměli. V 65. minutě měl na kopačce vyrovnání Honorat, ovšem branku z dobré pozice netrefil. Na druhé straně mohl pojistit výsledek Nordin a Bizot proti němu předvedl skvělý zákrok. Opora Brestu se zaskvěla i po střele Boudebouze.

Saint-Étienne své příležitosti nevyužilo a o výsledek se muselo strachovat až do závěrečného hvizdu. Výrazně si pak oddechlo ve čtvrté minutě nastavení při velké šanci Hérelleho, jehož hlavičku vytěsnil fantastickým zákrokem Bernardoni. Domácí zvítězili 2:1 a minimálně do zápasu Clermontu opustili sestupové příčky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Host už nemuže spadnout. Pro něj to muže být výhoda. Zaleží s jakou nabídkou přijde domácí tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Na pohodu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele