9. kolo
03.10.2021 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

"Derby Rhône-Alpes" vítěze nepoznalo

Prestižní utkání mezi Saint-Étienne a Lyonem skončilo remízou 1:1 a pro oba týmy je to ztráta. V zápase byla k vidění spousta šancí na obou stranách, avšak jejich řešení nebylo optimální. Lyon na stadionu Geoffroye Guicharda dlouho vedl a o nadějný stav přišel až v páté minutě nastaveného času.

Derby mezi Saint-Étienne a Lyonem patří mezi nejsledovanější zápasy ve Francii a i tentokrát mělo co nabídnout. Oběma celkům se v nové sezoně nedaří, zvláště pak poslednímu ASSE, které ještě ani jednou nevyhrálo.

A "Les Verts" nezačali zrovna přesvědčivě. Po kombinaci Paquety s Aouarem vstřelil Lyon první branku, ovšem radost překazil zdvižený praporek. Pro domácí to ale bylo velké varování. V 10. minutě si vytvořilo velkou šanci i Saint-Étienne a ránu Khazrího vyrazil Lopes. Na druhé straně zase nepřekonal Greena střílející Aouar.

Šance se střídaly na obou stranách a i domácí vstřelili gól, který nebyl kvůli ofsajdu uznán. Následně se hra zase rychle přestěhovala před Greena a hlavičku Aouara brankář "Les Verts" vytěsnil. Ve 41. minutě už se konečně měnilo skóre a to ve prospěch Olympique Lyon. Houssem Aouar si našteloval balón a přízemní ranou ho uklidil nechytatelně k tyči. Ještě do poločasu vstřelil Lyon druhou branku, ale ta opět nebyla uznána.

Diváci na stadionu Geoffroye Guicharda sledovali zajímavou podívanou, které chybělo jen více gólů. Protože Lyon těsně vedl, dala se očekávat zvýšená snaha hráčů v zeleném. I ve druhém poločase se pokračovalo v neuznávání gólů. Ekambiho branka neplatila pro ofsajd a na druhé straně těsně minul tyčku Khazrí. V 56. minutě zase neproměnil samostatný postup na Lopese Denis Boaunga a Saint-Étienne mohlo neproměněných šancí jenom litovat.

Čtvrthodinu před koncem si Lyon utkání zkomplikoval, když dostal červenou kartu za hru rukou mimo pokutové území brankář Anthony Lopes. Tlak ASSE se ještě zvýšil, ale vyrovnání se pořád nekonalo. Zaydou Youssouf orazítkoval v další tutovce břevno a ještě v nastavení držel Lyon nejtěsnější vedení.

Saint-Étienne se nakonec dočkalo vyrovnání až v páté minutě nastavení a to po šťastném momentu. Jason Denayer totiž zahrál rukou a sudí Letexier ještě stihl odpískat pokutový kop. Wahbi Khazrí ho s přehledem proměnil a zařídil konečnou dělbu bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com,

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele