6. kolo
18.09.2021 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Hwang Ui-jo (© AFP)

Bordeaux zaskočilo Saint-Étienne, děkovat může dvougólovému Hwang Ui-jovi

Fotbalisté Girondins Bordeaux se dočkali prvního vítězství v sezoně. Na stadionu Geoffroye Guicharda zvítězili 2:1, přestože herně měli více navrch domácí. Prakticky z minima šancí vstřelila dva góly hlavní hvězda zápasu Hwang Ui-jo.

Trenér Girondins Bordeaux Vladimir Petković se dostal do výborné nálady už po sedmi minutách. Adli totiž nebyl sobecký a místo zakončení jenom posunul balón na Hwang Ui-joa, který neměl problém trefit úplně prázdnou branku. Švýcarský stratég si těžko mohl představovat lepší začátek.

Saint-Étienne po inkasované brance okamžitě přešlo do ofenzívy a v obrovské šanci těsně netrefil prostor tří tyčí Denis Bouanga. V ještě větší ložence se Les Verts ocitli ve 26. minutě, když Pembélé nedokázal odvrátit centrovaný balón a Romain Hamouma z druhé vlny těsně minul. Do třetice pak neuspěl ani Wahbi Khazri, kterého na přední tyči vychytal fantastickým zákrokem brankář Costil.

Domácí celek byl lepší, ale skóre mluvilo ve prospěch Bordeaux. Claude Puel se zatím nerozhodl pro střídání a na trávníku ponechal zahajovací jedenáctku. V 54. minutě se zase po delší době připomnělo Bordeaux a rána Hwang Ui-joa skončila na zákroku Greena.

Utkání na stadionu Geoffroye Guicharda ovlivňoval vydatný déšť, který po chvíli proměnil hrací plochu v obrovské pole kaluží. Balón se zastavoval a akce na obou stranách vázly. Urputnou bitvu zatím nedokázal srovnat ani Khazri, protože proti němu tváří v tvář výborně zasáhl Costil. Francouzsko-tuniský fotbalista se dočkal až čtvrthodinu před koncem, kdy vyrobil chybu Mexer a Khazri pak z úhlu a zblízka propálil Costila.

Les Verts se však z vyrovnání dlouho neradovali a Bordeaux jim opět udělilo lekci z produktivity. Oudin výborně vysunul Hwang Ui-joa, ten se i přes obtížnosti terénu dostal do zakončení a utkání druhou brankou rozhodl. Saint-Étienne ještě mohlo nelichotivý výsledek zremizovat, ale podmáčený trávník odvedl svojí službu a po obrovském závaru nepřešel brankovou čáru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele