27. kolo
06.03.2022 13:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Denis Bouanga (© AFP)

ASSE v důležitém zápase těsně přehrálo Méty

Oba kluby neprožívají dobrou sezonu. Oba bojují o udržení mezi francouzskou elitou a vědí, že ve zbývajících jedenácti kolech je patrně nečeká žádné snadné pořízení. Celkově šestá výhra však určitě může týmu Pascala Dupraze do dalších duelů psychologicky pomoct.

Na konci úvodní dvacetiminutovky centroval z pravé strany Sada Thioub a Denis Bouanga na hranici malého čtverce skóroval hlavou. Konzultace s kolegou u videa ale rozhodčího Jérémyho Stinata utvrdila v tom, že branka platit nemůže. Naopak její autor byl oceněn žlutou kartou, protože zakončoval rukou.

Následně to zkusil Thioub a před svým gólmanem tečoval do bezpečí Boubacar Kouyaté. Po půl hodině to z dálky zkusil Dylan Bronn a nakonec si Paul Bernardoni oddychnul, že balon nesměřoval mezi tři tyče. Na rozhodující moment utkání se muselo počkat do 52. minuty. Centr Falaye Sacka se po teči snesl k Denisi Bounagovi, který podklouznul, leč přesto dokázal stvořit parádní halfvolej, kterému při cestě do sítě nezabránil ani na brakové čáře stojící Jean-Armel Kana-Biyik - 1:0.

Na další šanci se čekalo až do 82. minuty. I proto, že si střelec jediného gólu nestihnul v předcházející desetiminutovce lépe srovnat krok. Wahbi Khazri pálil kvalitně, jenže vedení svého celku nenavýšil, protože zazvonil na brankovou konstrukci. Aktivní Bouanga se pak ocitnul tváří v tvář Caillardovi, jenže ho nedokázal přelobovat.

V 85. minutě Sacko fauloval ve vlastní šestnáctce Nicolase de Prévilleho a sudí ukázal na penaltový puntík. Svoje rozhodnutí záhy změnil, jelikož už předtím byl faulován Mahdi Camara. V poslední minutě nastaveného času mohl přidat pojistku střídající Adil Aouchiche. Muž v rukavicích byl úspěšnější. Přesto si Les Grenats připisují třináctou porážku v sezoně.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele