18. kolo
12.12.2021 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Mohamed Bayo (© AFP)

Clermont na stadionu v Angers přerušil sedmizápasovou sérii bez výhry

K ukončení nepříjemného období stačilo Mohamedu Bayovi proměnit penaltu, díky čemuž zaznamenal už desátou trefu v sezoně. SCO tak prováhalo možnost posunout se blíže pohárovým příčkám.

Kdo ví, jak by všechno dopadlo, když už v 7. minutě mířil hlavou po Doumbiově centru lépe Angelo Fulgini. Bezprostředně potom orazítkoval břevno Sofiane Boufal. Další patnáctiminutovka žádnou šanci nepřinesla. Osmělil se až Azzedine Ounahi, ale na brankáře Djoca si nepřišel. Potom o sobě dal dvakrát vědět Vital N'Simba. Nejprve cílil hodně vysoko, pak na hranici vlastní šestnáctky nevybíravě podkopnul unikajícího Enza Ebosseho.

Pokutový kop se však nekopal. A protože Fulgini v samém závěru úvodního dějství o malý kousek minul, šlo se i do toho druhého za nerozhodného stavu. Po necelých třech minutách tuhle skutečnost mohl změnit Romain Thomas, kdyby lépe usměrnil hlavičku. Následně přišla řada na Johana Gastiena, jehož pokus lapil Danijel Petković.

Ismaël Traoré měl po hodině hry sice bránu před sebou z větší části odkrytou, jenže se nenacházel v nejnadějnější střelecké pozici, a tak minul. Reprezentant Pobřeží slonoviny nedokázal Ouparina Djoca v 80. minutě překonat ani nadvakrát. Za chvíli centroval z pravé strany Akim Zedadka a Batiste Mendy si na balon sáhnul rukou, což potvrdilo video.

Mohamed Bayo má dobrou formu, a proto se nezdráhal zakončovat do středu brány - 0:1. Svěřenci Gérarda Baticleho se už k ničemu nedostali. Naopak Salis Abdul Samed se pokusil vymodlit si na rozhodčím Jérémym Stinatovi ještě jednu penaltu. Neúspěšně. Čtvrtá výhra v ročníku se přesto počítá. O další budou Les Lanciers usilovat v posledním duelu roku 2021, ve kterém přivítají na vlastním stadionu Štrasburk. Angers cestuje do Montpellieru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celých 5 kol neprohrál domácí tým vypsaný jako favorit. To se zcela jistě nelíbí některým společnostem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele