31. kolo
04.04.2021 15:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Boulaye Dia (© AFP)

Duel mezi Remeší a Rennes skončil remízou

Remeš a Rennes se rozešly smírně a rozdělily si po bodu. O něco větší radost z něj patrně budou mít domácí, kteří si už téměř jistě zajistili setrvání v Ligue 1 i pro příští sezonu. Navíc dohrávali posledních osm minut v deseti. Les Rouges et Noirs mají navzdory této remíze pohárové příčky pořád na dohled.

První pokus si už po necelých 120 sekundách přípsal na konto domácí Mathieu Cafaro. K přímému ohrožení Alfreda Gomise mu chyběla o něco větší přesnost. Brankář ve službách Rennes pak sice skočil pod nohy Diovi, nicméně následnou rozehrávkou nabídnul příležitost ke skórování Nathanaëlu Mbukuovi, který prázdnou svatyni překopnul.

Ve 28. minutě nebezpečně pálil Martin Terrier a Predrag Rajković s vypětím všech sil vyrážel na roh. Poté se pokusil na srbskou jedničku vyzrát Sehrou Guirassy, leč bez úspěchu. První poločas branku nepřinesl. Zato ten druhý nabídnul velice zajímavou podívanou. Ve třiapadesáté minutě měl Gomis velké štěstí, že balon po střele Thomase Foketa nelovil ze sítě.

V 60. minutě už ale kapituloval, protože přízemní Mbukuovu navštívenku vyrazil pouze k pravačce číhajícího Boulayeho Dii, který zaznamenal patrně ten nejjednodušší ze svých čtrnácti gólů - 1:0. Vedení vydrželo týmu Davida Guiona do 75. minuty. Wout Faes stáhnul ve vlastní šestnáctce na zem Sehroua Guirassyho a kopala se penalta.

Její exekuce se ujal sám faulovaný a s naprostým přehledem proměnil - 1:1. Zanedlouho to zkoušel z přímého kopu střídající Romain Del Castillo a Rajković skvěle vyrazil. Díky tomu mohla jít jeho Remeš opět do vedení. Ano, Ghislain Konan mohl přihrávat po své levé ruce na lépe postaveného spoluhráče. Jenže nakonec volil přízemní ránu levačkou z pětadvaceti metrů, na kterou Gomis nedosáhnul - 2:1.

Že by si ale Les Rouges et Blancs užili vedení nějak dlouho, to se rozhodně napsat nedá. Za nějakých 120 sekund Rajković neodhadnul centr od rohového praporku a Guirassy se přes snahu Foketa a Mbukua dokázal zblízka podruhé v zápase prosadit - 2:2.

Hned v 85. minutě hasil Moreto Cassamá hrozící brejk tím, že ve středu hřiště podkopnul Faitouta Maouassu. Sudí Abed neváhal a třiadvacetiletého záložníka bez předchozího napomenutí vyloučil. Rennes však početní výhodu nedokázalo ve zbývajících minutách využít.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele