21. kolo
24.01.2021 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Remeš využila domácího prostředí a přehrála Brest

V posledních týdnech bývá složitější pro hostující týmy odvézt ze Stade Auguste-Delaune nějaké body. Les Rouges et Blancs díky tomu zase mají o krůček blíže k záchraně, ačkoli do konce ročníku stále zbývá odehrát sedmnáct duelů. To pochopitelně dobře vědí i v Brestu, který v uplynulých kolech už rozhodně zahrál lépe.

Během úvodních třiceti minut se měly obrany obou celků na pozoru. Soustředěný výkon byl okořeněn obětavostí, takže nebylo neobvyklým jevem, že střela útočícího výběru byla zblokovaná. A když už se přeci jen někdo k nějakému pokusu propracoval, neznamenalo to bezprostřední ohrožení branky, protože scházela přesnost.

V 33. minutě se osmělil pozdější kuriózní hrdina Nathanaël Mbuku, leč i jeho střela z hranice velkého vápna nakonec zamířila o kousek vedle. Ve 39. minutě se po centru do šestnáctky nejrychleji zorientoval Brendan Chardonnet a po jeho ráně zvonila tyč Rajkovićovy svatyně. A znovu se potvrdilo ono známé fotbalové pořekadlo o tom, že když nedáš, tak dostaneš.

Jakmile se dostali domácí na polovinu Brestu, mohl zpoza vápna pálit Xavier Chavalerin. Tahle rána trefila do hlavy ve vápně stojícího Nathanaëla Mbukua, od něhož putoval kulatý předmět za brankovou čáru. Nu což, i takovéto góly se počítají a můžou svému týmu zajistit šestou výhru v sezoně - 1:0.

V dresu Remeše nechyběl dvanáctigólový Boulaye Dia. Avšak v tomto duelu toho mnoho ze svého umění nepředvedl a po osmdesáti minutách byl vystřídán. V následujících minutách se na kopačky hráčů obou týmů zase vkrádaly nepřesnosti. A když už se v 66. minutě Mathieu Cafaro dostal ke střele, nasměroval ji pouze do míst, kde stál připravený Gautier Larsonneur. Na střely na bránu chudý zápas proto skončil těsnou výhrou Guionovy skvadry.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele