29. kolo
12.03.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Tino Kadewere (© AFP)

Lyon veze z Remeše pouze bod

Důležité body v boji o titul ztratil Olympique Lyon, který v Remeši pouze remizoval 1:1 a dal tak svým konkurentům možnost zvýšit náskok na čele. Lyon se dostal do potíží v prvním poločase, kdy inkasoval z kopačky Cafara a následně se celý zápas hnal za vyrovnáním, kterého dosáhl až ve druhé minutě nastavení prostřednictvím Kadewera.

Začátek zápasu byl z obou stran opatrný a teprve po čtvrthodině hry se odhodlal k prvnímu vážnějšímu pokusu sváteční zakončovatel Mattia De Sciglio. Jeho ránu zpoza šestnáctky Rajković vyrazil a zaskočený Houssem Aouar nedokázal z dorážky trefit branku. I na druhé straně došlo k ohrožení branky, střílel Dia a vyrážet musel Lopes. V tomto případě se Lyon ještě ubránil, v tom následujícím ale nikoliv. Po centru Foketa si ke značce pokutového kopu seběhl Matheiu Cafaro a rovnou z první poslal Remeš do vedení.

Lyon v tu chvíli ještě netušil, jak moc se na vyrovnání nadře. Ve druhém poločase si svěřenci Rudiho Garcii vytvořili několik střeleckých příležitostí, ale žádná z nich ne a ne končit gólem. Po souhře Depaye s Paquetou zakončoval druhý jmenovaný a Rajković předvedl dobrý zákrok.

Zaskvěl se i Lopes, který zase musel krýt střelu Dii. Remeš vyčkávala na vhodnou příležitost zasadit druhý úder a Lyon musel být v tomto směru ostražitý. V 65. minutě se hosté dožadovali pokutového kopu po střetu Fokera s Paquetou, po kterém se záložník Lyonu ocitl na zemi, nicméně sudí spíše viděl faul hostujícího hráče.

Lyonu se začal čas povážlivě krátit, ale v závěrečné desetiminutovce přicházely další velké šance, které musel pacifikovat skvělý Rajković. Ránu Corneta vytěsnil a Depayův pokus se stočil mimo branku. Les Gones se dočkali až ve druhé minutě nastavení. Po načechraném centru Depaye se pověsil do vzduchu Tino Kadewere a hlavou srovnal na konečných 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele