11. kolo
22.11.2020 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Renaud Ripart (© AFP)

Nîmes vcelku překvapivě odváží všechny tři body z Remeše

Třebaže měli před utkáním na kontě o pouhý bodík více, vyběhli domácí na hřiště v roli favoritů. Přeci jen v útoku řádí Boulaye Dia, jenž ovšem tentokrát vyšel střelecky naprázdno. O vítězi rozhodla penalta, kterou po hodině hry proměnil Renaud Ripart.

Už ve 4. minutě vyzkoušel Mathieu Cafaro z dálky pozornost Baptista Reyneta. Nedlouho před koncem úvodní dvacetiminutovky vyrazil hostující brankář centr Nathaniëla Mbukua pouze na hranici šestnáctky, kde se do balonu opřel Valon Berisha. Ke škodě Les Rouges et Blancs kulatý předmět malinko poskočil, takže sedmadvacetiletý záložník přestřelil.

Teprve potom o sobě dal vědět Dia, který to zkusil z první z hranice velkého vápna. Mířil ale přesně do míst, kde se pohyboval Reynet. Úvodní dějství více pozoruhodných okamžiků nenabídlo. Osm minut po startu toho druhého se ke střele z nějakých osmnácti metrů dostal Cafaro a muž s číslem třicet na zádech musel vytáhnout velmi dobrý zákrok.

Ve dvaašedesáté minutě přešel Zinedine Ferhat přes Thibaulta De Smeta a domácí obránce zatáhl za záchrannou brzdu. Sudí Stinat se dvakrát nerozmýšlel a ukázal na penaltový puntík. Exekuce se ujal Renaud Ripart a s velkým přehledem proměnil, díky čemuž mohl oslavit svou druhou trefu v této sezoně - 0:1.

Prakticky hned po rozehrávce mohl svítit na ukazateli zase remízový stav, kdyby El Bilal Touré po Doumbiově přihrávce nenastřelil jenom dobře postaveného brankáře. Svěřenci Jérôma Arpinona pak usilovně bránili, jenže v nastaveném čase si Remeš vypracovala ještě dobré brankové příležitosti. Touré po Zeneliho centru nejprve napálil tyčku.

Pak Berisha našel Yunise Abdelhamida, po jehož hlavičce předvedl Baptiste Reynet zákrok odpoledne. Po rohovém kopu se míč dostal k Zenelimu, jenž znovu cílil pouze do brankové konstrukce. Následný protiútok tři proti jednomu sice hosté zadrbali, ale i tak slaví třetí vítězství v sezoně. Příště se pokusí zaskočit AS Monaco, zatímco Remeš bude doufat v lepší představení proti Lyonu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele