26. kolo
19.02.2021 21:00 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Lyon jde minimálně do neděle do čela Ligue 1, v Brestu zvítězil 3:2

Olympique Lyon zvládl zvítězit v páteční předehrávce na půdě Brestu 3:2 a minimálně do neděle se posunul na první místo tabulky. Brestu se vůbec nepovedl první poločas, během něho inkasoval tři góly a i když po změně stran zahájil stíhací jízdu, tak vyrovnat nedokázal.

Hosté dobře věděli, že pokud zvítězí, půjdou do čela před konkurenční dvojici Lille, PSG a této šance se chopili se vší vervou.

První poločas to vlastně celé rozhodl. Lyon v něm třikrát udeřil, ale nutno podotknout, že mu to Brest svými hrubými chybami umožnil. Domácí dokonce měli první gólovku zápasu, ale po 180 sekundách vytáhl nebezpečnou hlavičku Lopes, čímž uchránil Lyon od inkasované branky.

Horší to měl na druhé straně brankář Cibois, který včas neodehrál balón, Paquetá ho o něj v pokutovém území připravil a pak do prázdné branky vstřelil první gól. Tím se Lyon uklidnil a mohl podnikat nebezpečné útoky. Rána Aouara skončila v 18. minutě těsně vedle, ale o deset minut později se přeci jen radoval z gólu. Depay z malého vápna ještě nezakončoval, počkal na náběh Aouara a ten zvýšil na 2:0.

Bohužel pro domácí si brankář Cibois vybral ještě jednu slabší chvilku, když před koncem poločasu fauloval Depaye a sudí nařídil pokutový kop. Nizozemský šutér si nedělal problémy, Ciboise poslal na druhou stranu a stanovil poločasové skóre 3:0. Trenér Les Gones Rudi García mohl být naprosto spokojen.

Lyon ale po přestávce polevil a Brest toho postupně dokázal využít. Rána Cardony ještě minula branku, ovšem v 53. minutě se dobře uvolnil Honorat a jeho následný centr doplachtil na hlavu Brendana Chardonneta - 1:3. Na druhé straně prověřil Ciboise Bruno, ale nic vážného z toho nebylo.

Brest byl každopádně ve hře a čtvrthodinu před koncem utkání zdramatizoval. Chardonnet tentokrát vyslal precizní pas za obranu, Irvin Cardona si ho zpracoval a samostatný únik přeměnil v gól. Brest měl zhruba dvacet minut i s nastavením na vyrovnání. Lyon pochopitelně zbystřil a těsný náskok už hodlal udržet za každou cenu. Jakkoliv se Brest tlačil do vápna hostí, vyrovat se mu nakonec nepodařilo. Lyon tak veze důležité vítězství a bude čekat, jak si v neděli povedou PSG a Lille.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele