18. kolo
06.01.2021 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Brest doma proti Nice nezaváhal

Po brankách Steva Mouniého a Francka Honorata zvítězil 2:0. Krizi Les Aiglons tedy zatím nezažehnalo ani odvolání kouče Patricka Vieiry. Jihofrancouzský klub tak zůstává s dvaadvaceti body v dolní polovině tabulky.

Během úvodní dvacetiminutovky se hrálo ve velice slušném tempu a k vidění byla i nějaká ta střela mezi tři tyče. Nedá se však tvrdit, že by mělo jít o nějakou vyloženou příležitost. Ta přišla až poté, co pálil Irvin Cardona a Walter Benítez musel vyrážet na roh. Skóre na ukazateli se poprvé hnulo v minutě třiadvacáté.

Když Romain Faivre převzal balon, měl kolem sebe dost prostou ke střele. Nakonec vymyslel technický obstřel zpoza obránce, který gólman Benítez vyrazil pouze k číhajícímu Stevu Mouniému, jenž měl před sebou už naprosto jednoduchou úlohu - 1:0. Odpovědět se snažil Amine Gouiri, avšak Gautier Larsonneur jeho úmysl přečetl.

Díky tomu mohl jít jeho tým záhy do dvoubrankového vedení. Jordan Lotomba stvořil mizernou malou domů, které se před mužem v rukavicích zmocnil Franck Honorat a po rychlé kličce dostal míč na místo určení - 2:0. Nedlouho před koncem úvodního dějství si vcelku nepochopitelně počínal Larsonneur. A od vlastního gólu jej zachránila tyč.

Po změně stran se ke střele dostal Morgan Schneiderlin a nemířil přesně. Stejně si počínal o necelých dvacet minut později domácí Romain Faivre. V 77. minutě se po výborné uličce ocitnul tváří v tvář Larsonneurovi útočník Gouiri. S jeho nepovedeným lobem si gólman poradil. Brest tedy zaslouženě vítězí a po osmnácti kolech bude okupovat desátou příčku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele