32. kolo
11.04.2021 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Brendan Chardonnet (© AFP)

Zápas mezi Brestem a Nîmes vítěze nepoznal

Hosté sice vstřelili poměrně brzký gól, nicméně na něj za patnáct minut dokázali domácí odpovědět. Remíza hraje o něco více do karet výběru Oliviera Dall’Oglia, jenže záchrana v soutěži není stále jistá. To platí samozřejmě dvojnásob pro Krokodýly, kteří mají šest kol před koncem na barážové příčce dvoubodový náskok na Nantes.

Velkou šanci si domácí připsali na konto už v 5. minutě. Romain Faivre svým centrem našel ve vápně číhajícího Steva Mouniého, jehož hlavička skončila těsně vedle levé tyče. Tady opravdu scházely centimetry. V 9. minutě Moussa Koné zaběhnul s balonem do velkého čtverce, kde se mu nakonec podařilo přelstít Liliana Brassiera. Následně přihrával nabíhajícímu Ripartovi, který si ve vyložené pozici vylámal zuby na Gautieru Larsonneurovi.

Hosty to však nemrzelo dlouho, protože v 11. minutě se po Ferhatově přihrávce dostal do pokutového území Moussa Koné. Jean Lucas se mu sice snažil zabránit ve střele na bránu, jenže se nechal při prvním naznačení napálit. Na přízemní střelu k pravé tyči byl potom gólman krátký - 0:1. Naopak V 18. minutě se proti pokusu Zinedina Ferhata předvedl v tom nejlepším možném světle.

Ve 26. minutě rozehrávali domácí rohový kop, který byl prodloužen na zadní tyč. Brassierova hlavička se ukázala býti ideální pobídkou pro Brendana Chardonneta. Baptiste Reynet si asi na balon sáhnul, v cestě do sítě mu však zabránit nedokázal - 1:1. Poté se ke slovu opět dostal Ferhat a jeho střela šajtlí pravé nohy se podle všeho otřela o tyčku.

Ten samý fotbalista ve službách Nîmes se krátce po startu druhé pětačtyřicetiminutovky dokázal z bezprostřední blízkosti prosadit. Willy Dejalot však tento zásah neuznal, neboť mu předcházel těsný ofsajd. Ve zbytku zápasu se oba celky nadále snažily s nerozhodným stavem něco udělat. Vyloženou příležitost si ovšem už nikdo nevytvořil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele