10. kolo
08.11.2020 13:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Neporazitelnost Lille skončila v Brestu

Tak už ani Lille není neporazitelné. Severofrancouzský celek poměrně překvapivě nestačil Brestu, se kterým prohrál 2:3. Domácí si postupně vypracovali tříbrankový náskok, ale ten se začal povážlivě krátit díky dvěma gólům Yilmaze. Vyrovnat však Dogy nedokázaly a připsaly si první porážku napříč všemi soutěžemi.

Lille ve čtvrtek vyplenilo milánské San Siro a jako jediný tým z TOP 5 soutěží zůstávalo napříč všemi soutěžemi neporaženo. Po dnešku už to neplatí. Brest si na svého soupeře věřil a do utkání vstoupil aktivně.

Mohli sice snížit, kdyby sudí odpískal pokutový kop za hraní rukou. VAR celou situaci uvnitř domácí šestnáctky zkoumal a nakonec dal za pravdu Brestu. Povzbuzení domácí pak přichystali Lille další šok. Po centru Mouniého trkl do balonu Irvin Cardona a Maignan se mohl natahovat jak chtěl. Brest vedl nad Lille už 3:0.

Ještě do poločasu stihli hosté korigovat. Fonté byl ve vápně přišlápnut a tentokrát už sudí pískal pokutový kop. Burak Yilmaz zvolil razantní střelu k tyči a úspěšným provedením vykřesal hostům naději.

Svěřenci Christophera Galtiera se v žádném případě nevzdávali a v 57. minutě zadělali na drama. Lihadji dobře našel ve vápně Yaziciho, ten ještě posunul krajánkovi Yilmazovi, který druhým gólem snížil na rozdíl jedné branky. Lille mělo ještě spoustu času na vyrovnání a také spoustu brankových příležitostí. Lihadji v nebezpečné pozici hlavičkoval vedle a Yilmaz z přímáku nechal vyniknout Larsonneura. Souboj Burak Yilmaz versus Larsonneur se opakoval i v závěru a znovu ve prospěch brankáře Brestu. Turecký útočník na hattrick nedosáhl a Lille i přes územní převahu poprvé v sezoně prohrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele