22. kolo
31.01.2021 15:00 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů FC Metz (© AFP)

Méty otočily vývoj v Brestu a upevnily si postavení v horní polovině

Méty potvrdily skvělou formu z poslední doby a tentokráte po hodně divokém průběhu přehrály trápící se Brest v netradičním poměru 4:2, který naopak prohrál ve francouzské nejvyšší soutěži již počtvrté za sebou. Hostující výběr zvítězil potřetí v řadě a celkově neprohrál v Ligue 1 již popáté, v tabulce se proto nachází na famózním šestém místě se čtyřiatřiceti body a atakuje pohárové příčky. Naopak domácí jsou až čtrnáctí se šestadvaceti body.

Přitom úvodní půlhodina toho mnoho zajímavého nepřinesla, za zmínku snad stojí jen hodně slabá přízemní střela Irvina Cardony z velmi nadějné pozice, kterou brankář Oukidja snadno ukryl ve svých rukavicích. Domácí přeci jen otevřeli gólový účet tohoto zápasu ve 33. minutě. Po centru z levého křídla se odrazil míč přímo na kopačku Francka Honorata, jenž napřáhl z hranice pokutového území a svůj pokus parádně usměrnil do pravého spodního rohu.

Nicméně neuběhly ani tři minuty a Méty bleskově odpověděly. K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil Farid Boulaya a nádherně zakroutil balón pod břevno, od kterého se nakonec odrazil do sítě. Do druhého poločasu vstoupil mnohem lépe Brest a již po třech odehraných minutách si vzal zpět svůj ztracený náskok, jelikož po vyhraném souboji Mouniého s Oukidjou hlavičkoval doprostřed zcela odkryté branky osamocený Cardona.

Domácí od tohoto okamžiku zodpovědně bránili a soupeře téměř k ničemu nepouštěli, naopak sami mohli jít do dvoubrankového vedení v 69. minutě. Ze střední vzdálenosti mířil k pravé tyči aktivní Honorat, ale vynikající zákrok vytáhl pozorný Oukidja. O pět minut později bylo podruhé v zápase vyrovnáno, tentokráte vystřelil z dvaceti metrů Pape Matar Sarr a po teči bezbranně ležícího protihráče zapadl míč do protipohybu bezmocného gólmana Larsonneura.

Rozhodující okamžik tohoto střetnutí se zrodil asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Vítěznou trefu vsítil teprve jednadvacetiletý senegalský záložník Papa Ndiaga Yade, neboť obdržel vynikající kolmici do běhu od střídajícího Vagnera a po zemi se trefil k protější konstrukci. Stejný hráč pojistil náskok Mét v 88. minutě, jelikož si po nedovoleném zákroku Belkebly na svou osobou sám postavil balón na penaltový puntík a vzápětí chladnokrevně zavěsil do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele