11. kolo
21.11.2020 17:00 CET
4 : 1
(4:1)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Klubový rekord porážek vyrovnán, St. Étienne padlo v Brestu posedmé v řadě

Zápas v Brestu potvrdil, že Saint-Étienne přes reprezentační přestávku své síly nikterak kvalitně nezmobilizovalo, utrpělo již svou sedmou ligovou porážku v řadě, a vyrovnalo tak vlastní smutný klubový rekord, co se bezbodových neúspěchů v sérii týče. Bretaňský klub naopak ukázal, že minulé vítězství nad Lille nezískal jen tak, a radoval se zaslouženě ze tří bodů.

Již v únorovém měření sil obou celků na Stade Francis-Le Blé padlo dohromady pět branek, i v tomto případě se radovali z výhry "Piráti", tentokráte však konečný výsledek vyzněl výrazně v jejich prospěch. Už do poločasu přitom bylo o všem podstatném rozhodnuto. ASSE předvedlo zřejmě vůbec nejhorší výkon v rámci první pětačtyřicetiminutovky v této sezóně.

Domácím bezpochyby dost pomohl poměrně rychle vstřelený gól už ze 7. minuty utkání. Cardona z pravé strany přetáhl míč za vápno, tam měl jeho spoluhráč Honorat poměrně dostatek času a prostoru pro střelbu, a jeho pokus pravačkou ve finále skončil parádně u vzdálenější tyčky v místech šibenice, kam se hostující gólman Moulin marně natahoval.

Ve 23. minutě se SB29 podařilo svůj náskok navýšit. Faivre poslal z rohového čtvrtkruhu míč do pokutového území, kde ho sice svou hlavou nezachytil sbíhající si Cardona, avšak dopadl nakonec na hlavičku stopera Duverneho, který ho usměrnil tvrdě pod břevno. Hosté ve 31. minutě snížili pro ně nepříznivý stav, jenže záhy se jejich radost proměnila opět ve smutek.

Také svěřenci trenéra Clauda Puela se prosadili po standardní situaci, přímý volný kop rozehrál Boudebouz, ve vápně balón lehce lízl Moukoudi, a protože brankář Larsonneur ho svými rukavicemi nezachytil, na zadní tyči pohotově skóroval Camara. Brest každopádně nelenil, ve 33. a 38. minutě udeřil gólově znovu a definitivně zlomil odpor svého protivníka.

Mužstvo kouče Oliviera Dall'Oglia se nejprve prosadilo zásluhou Cardony, který na hranici brankového území protečoval do brankové sítě pas zleva od Honorata. A poté se na střeleckou listinu zapsal též Mounié. Původní centr Honorata v šestnáctce nikoho nevyhledal, ten následný od Perrauda již ovšem našel svého adresáta, který pohotově zakončil svou hlavou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele