6. kolo
04.10.2020 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Brest prorazil Monaco nejtěsnějším možným rozdílem

Jubilejní desátá trefa svěřenců Oliviera Dall’Oglia se ukázala býti vítěznou. Domácí se tak dotáhli ke knížecímu klubu na rozdíl jediného bodu. Druhá porážka však ASM nadále udržuje v kontaktu s čelem tabulky.

V 8. minutě zatoužil po gólu Wissam Ben Yedder, jenže centr netrefil, čímž se do rychlého protiútoku dostal Brest. Centr z levé strany nakonec propadnul až Romainu Faivremu, který si vyčíhnul ten správný moment a zakončením do protipohybu nedal Benjaminu Lecomtemu šanci - 1:0. Sudí Hamel se o regulérnosti gólu běžel ještě přesvědčit, nicméně brzy mu bylo jasné, že k žádnému prohřešku proti pravidlům nedošlo.

Hosté pak převzali iniciativu, jenže k žádnému výraznému ohrožení soupeřovy svatyně to nevedlo. Na sklonku úvodního dějství se k přímému kopu postavil Ben Yedder, avšak nastřelil pouze zeď. Nicméně jeho spoluhráči dál zůstali u balonu, čehož chtěl využít Guilian Biancone a křižnou střelou na zadní tyč z rohu pokutového území lehce vystrašil gólmana Gautiera Larsonneura.

V 60. minutě se k hlavičce dostal Ruben Aguilar. Po drobné teči míč skončil mimo. Po následném rohovém kopu se k dobré ráně dostal Sofiane Diop a muž v rukavicích měl co dělat, aby zabránil vyrovnání. V 72. minutě to zkusil Stevan Jovetić, jenže jeho pokus nebyl z nejpřesnějších. Snahy Monaka tak nadále zůstávaly marné.

Následně chtěl překvapit brankáře Romain Perraud. Jeho střelu na přední tyč si Lecomte nakonec pohlídal. V 80. minutě se znovu připomněl střídající Jovetić, avšak balon byl při jeho šanci zblokován na roh. Černohorský útočník se za další tři minutky dostal do vyložené příležitosti. Jeho hlavička však o centimetry minula levou tyč.

Hráči Monaca nadále obléhali šestnáctku soupeře, ale postrádali potřebnou kreativitu, takže na více, než na nepřesnou střelu v podání Benoîta Badiashileho se nezmohli. Po reprezentační přestávce se Brest pokusí zaskočit tápající Nantes. Monaco na Stade Louis II přivítá Montpellier, který doposud nasbíral stejný počet bodů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele