10. kolo
08.11.2020 15:00 CET
4 : 4
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů RC Lens (© AFP)

Na Ligue 1 nezvykle gólový zápas skončil nakonec remízou

Ještě v osmaosmdesáté minutě to vypadalo, že vítězství hostující Remeše nemůže nic ohrozit. Jenže domácí nesložili zbraně a za svou odhodlanost byli odměněni dvěma trefami, které v konečném součtu znamenaly při osmigólové přestřelce dělbu bodů.

První poločas na Stade Bollaert-Delelis rozhodně nenaznačoval, že by se měl zrodit nějaký pozoruhodný výsledek. Vždyť o jedinou branku se v úvodním dějství postaral v jeho jednadvacáté minutě hráč Racingu Simon Banza, když optimálně na malém vápně nastavil hlavu při rohu Tonyho Mauricia - 1:0.

Ovšem už předtím byly k vidění dvě dobré šance. Při té první zneškodnil Claussovu přízemní střelu Predrag Rajković. A při té druhé se srbský brankář po rohovém kopu vytáhnul proti hlavičce pozdějšího střelce Banzy. Poté se osmělil Mathieu Cafaro, avšak z dálky zařízení vůbec netrefil. V závěru úvodní půle oba týmy nějakou defenzivní činnost příliš neřešily.

V rozmezí necelých tří minut byly k vidění hned čtyři výborné příležitosti. Nejprve si Florian Sotoca vylámal zuby na Rajkovićovi. Poté se zaskvěl jeho protějšek Jean-Louis Leca, když jeho pozornost otestoval Kai Sierhuis. K dobrému sólu se nadechnul Gaël Kakuta, jenže ve finále mířil o kousíček vedle. A v nastaveném čase se připomněl Boulaye Dia, jehož hlavičku musel dalším parádním zákrokem likvidovat Leca.

Hned pět gólů padlo v rozmezí závěrečné patnáctiminutovky. První z těch zbývajících dvou přišel na pořad odpoledne ve 47. minutě. Rajkovićův dlouhý nákop prodloužil nešikovně za sebe jeden z domácích obránců. Míč si sebral Mathieu Cafaro, jenž si se stínujícím Loïkem Badém vůbec nedělal těžkou hlavu a po přiběhnutí do vápna propálil Lecu nekompromisní přízemní ranou - 1:1.

Remeš byla při chuti, což borci hájící dres Racingu znovu pocítili v 54. minutě. Valon Berisha centroval za obranu, kde si mezi dvěma obránci předkopnul balon kolenem Boulaye Dia, aby vzápětí levačkou prostřelil Lecu, který dokázal kulatý předmět pouze zbrzdit - 1:2. V 63. minutě spálil vyloženou příležitost Facundo Medina, když z nějakých jedenácti metrů přestřelil.

Poté došlo v rozmezí 150 sekund na dva vlastní góly, na každé straně jeden. Jako první cílil vcelku nepochopitelně za záda vlastního brankáře nikým neobtěžovaný Thomas Foket. Centrující Arnaud Kalimuendo měl z tohoto momentu velikou radost, protože přinesl vyrovnání na 2:2. Nicméně záhy nemusel Foket tolik smutnit, jelikož ho napodobil Medina, když ve vlastní šestnáctce smolně do brány tečoval Diovu přihrávku na zcela neobsazeného nabíhajícího spoluhráče - 2:3.

V 81. minutě hosté stále neměli dost. Boulaye Dia protancoval mezi třemi obránci, aby ve finále udělal kličku Lecovi - 2:4. Zásah po této parádní individuální akci byl pro senegalského útočníka už osmým v sezoně, díky čemuž vede tabulku střelců před Kylianem Mbappém! Za další dvě minutky se domácí dožadovali odpískání penalty za ruku ve vápně. Píšťalka rozhodčího Léonarda zůstala němá.

Svěřence Francka Haiseho to však nezlomilo a v 90. minutě se dočkali snížení. Na zadní tyči číhající Florian Sotoca usměrnil hlavou do sítě Claussův centr z pravé strany - 3:4. Do závěrečného hvizdu zbývalo v ten moment nějakých pět minut a - jak se ukázalo - pro aktéry zápasu to bylo dost času na vytvoření pořádného dramatu!

Ve druhé minutě nastaveného času centroval zprava pro změnu Corentin Jean a Florian Sotoca hlavičkoval na přední tyči zády k brance. Míč se otřel o levou tyč, od které putoval nějakých padesát čísel za brankovou čáru, takže Rajkovićovo vyrážení už bylo zbytečné - 4:4! Ale to ještě nebyl úplný závěr celé této skvostné podívané.

Nedlouho poté to vypadalo, že při další útočné lavině domácích zahrál Yunis Abdelhamid rukou. Rozhodčí šel situaci přezkoumat k videu, aby následně vzal své rozhodnutí o nařízené penaltě zpět. Nakonec tedy můžou být Les rouges et blancs rádi, že z tohoto parádního klání berou alespoň bod za divokou, avšak divácky nesmírně atraktivní remízu 4:4.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele