17. kolo
23.12.2020 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů RC Lens (© AFP)

RC Lens doma těsně přehrál Brest

A to díky proměněné penaltě. Sudí Dechepy přitom pískl pokutové kopy celkem dva. Na každé straně jeden. Ten druhý však přišel až v nastaveném čase druhého poločasu, takže už hostům nezbyl čas na odpověď.

Na Stade de la Licorne se na úvodní trefu čekalo pouze lehce přes deset minut. Pak poslal z levé strany centr do vápna Ismaël Boura. Florian Sotoca míč posunul za sebe, kde stál Arnaud Kalimuendo a z ideálního prostoru hlavičkoval na místo určení - 1:0. V 18. minutě mohli hráči Brestu se štěstím vyrovnat, ale balon se mezi tři tyče nevešel.

Hned poté to zkoušel Romain Faivre a Jean-Louis Leca měl práci. Ve čtyřiadvacáté minutě opět do šestnáctky centroval Boura a střelci gólu mnoho nechybělo k tomu, aby se znovu prosadil. Další důležitý moment se odehrál po půl hodině hry. Kalimuendo byl faulován Jean-Kevinem Duvernem a kopala se penalta. Hráč Brestu zachraňoval coby poslední instance a měl docela štěstí, že vyfasoval jenom žlutou kartu.

Gautier Larsonneur sice uhodl směr střely, ovšem Florian Sotoca se stejně radoval z toho, že zásluhou jeho proměněné "pětky" vede Racing ve 34. minutě už o dvě branky. Úvodní poločas tedy zvládli svěřenci Francka Haiseho velmi dobře. Úspěšný penaltový exekutor se po změně stran dral do další šance. Klička ve vápně vyšla na výbornou, leč zakončení nebylo podle představ.

V 73. minutě se hned do hry zapojil nově příchozí Gaël Kakuta a nakonec z toho byla střela do boční sítě. Za deset minut se zranil gólman Leca a musel střídat. Naopak na trávník se dostal Ignatius Ganago a obranu Brestu dvakrát pořádně zaměstnal. V nastaveném čase si ve vlastním vápně počínal dosti nešikovně jeho spoluhráč Clément Michelin a po jeho faulu na Irvina Cardonu se kopala další penalta.

Stejně jako v prvním poločase Florian Sotoca, střílel i Gaëtan Charbonnier po své levé ruce. Gautier Larsonneur si na balon dokonce sáhl, ale snížení na konečných 1:2 v neprospěch svého klubu nezabránil. Snad se podaří uhrát lepší výsledek v dalším kole proti Nice. Lens se představí v Parc Olympique Lyonnais.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele