19. kolo
09.01.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hráči Štrasburku (© AFP)

Strasbourg nejtěsnějším možným rozdílem zdolal Lens

A navázal tak na výhru 5:0 proti Nîmes. Díky druhému vítězství v řadě se Racing zase o kousek vzdálí sestupovému pásmu, avšak vyhráno ještě zdaleka není. Lens pokračuje v nestabilních výkonech, nicméně po osmnácti kolech stále zůstává v horní polovině tabulky.

V husté mlze se jako první zkusil prosadit Ludovic Ajorque. Jean-Louis Leca, který nastoupil ke svému 100. zápasu v Ligue 1, se však překonat nenechal. V 8. minutě se osmělili domácí a Mohamed Simakan tečoval nad břevno. V 19 minutě se podařilo dát gól Clémentu Michelinovi, avšak jeho jmenovec Turpin tuhle trefu nemohl uznat kvůli ofsajdu.

Velká škoda pro Lens, jelikož už za dvě minutky se Habib Diallo postaral o jedinou branku zápasu, když k němu propadnul balon. A třebaže byl před Lecou sám, nic nevymýšlel a z první vymetl levou šibenici - 0:1. V sedmatřicáté minutě se opět dostal do zakončení Ajorque a Haiseho výběr zachránila od další pohromy tyčka.

Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby úvodního dějsví měl hodně blízko k vyrovnání Florian Sotoca. Eiji Kawashima však s vypětím všech sil udržel balon před brankovou čárou. Po změně stran se do šance dostal Diallo, nicméně druhou branku v utkání nepřidal. V 62. minutě pálil Issiaga Sylla. Japonský gólman ve službách Les Coureurs zasahovat nakonec nemusel.

V 76. minutě Kawashima neudržel pokus Massadia Haïdary. Alexander Djiku stál naštěstí ve správný čas na správném místě a jakékoli další potencionální nebezpečí včas zažehnal. V 83. minutě přiletěl do vápna severofrancouzského celku balon z levého křídla. Ibrahima Sissoko se tvářil, že bude zakončovat levačkou. Nakonec zvolil střelu pravou nohou a Leca mu pokazil radost včasným vyběhnutí.

Třiadvacetiletý záložník dostal do závěrečného hvizdu ještě jednu příležitost ke skórování. Jeho rána však o kousíček minula zařízení. Ve Strasbourgu věří, že se další tři body podaří uhrát za týden, kdy na Stade de la Meinau přijede trápící se AS Saint-Étienne. Lens se představí na Stade de la Beaujoire v Nantes, kterému zatím nepomohl ani příchod Raymonda Domenecha.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele