31. kolo
03.04.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lucas Paquetá (© AFP)

RC Lens remízou obralo Lyon o důležité body

Olympique Lyon si zkomplikoval boj o titul a navíc ještě vypadl z pozic zaručujících Ligu mistrů. Remíza 1:1 na půdě nováčka RC Lens je pro Garciovi svěřence trpkou ztrátou, na druhou stranu do konce soutěže stále zbývá sedm kol a stát se může cokoliv. Domácí poslal po hodině hry do vedení Clauss a za Lyon odpověděl v 81. minutě Brazilec Lucas Paquetá. Na výsledku už nic nezměnilo ani vyloučení Slimaniho v závěru zápasu.

Boj o titul ve francouzské Ligue 1 je po dlouhé době hodně napínavý a každá ztráta může být hodně citelná. Své o tom ví Olympique Lyon, který díky remíze s RC Lens spadl na čtvrté místo, které nezaručuje ani Ligu mistrů.

Začátek utkání žádné strhující tempo nenabídl a teprve po uplynutí půlhodiny se začaly na hrací ploše dít zajímavé věci. Ve 35. minutě vyrobil brankář Lopes obrovskou chybu, kterou potrestal povedenou střelou ze střední vzdálenosti Doucouré. K překvapení hráčů RC Lens však branka pro hru rukou v podání Sotocy neplatila. O chvíli později bylo před Lopesem znovu živo, když ránu Clausse musel brankář nadvakrát krotit. Lyon se dostal ke slovu až těsně před koncem poločasu a stálo to za to. Šanci Depaye likvidoval na brankové čáře obránce Gradit.

Domácí dokázali Lyonu zle zatápět a další zákrok musel tasit Lopes proti střele Fofany. Na druhé straně zase Leca vychytal Ekambiho. O chvíli později Leca výborně vyrazil proti Kadewerovi, což se ukázalo být naprosto klíčovým zákrokem. Místo inkasované branky totiž domácí vstřelili úvodní gól. Kakuta skvěle načasoval přihrávku na Jonathana Clausse a ten střelou mezi nohy překonal brankáře Lopese.

Lyon po inkasované brance přidal plyn a výsledkem bylo vyrovnání devět minut před koncem. Lucas Paquetá se dostal ve vápně k odraženému balónu a z otočky Lecu propálil. Lens se mohlo v závěru ještě jednou ujmout vedení, ale Fofanova nebezpečná rána prosvištěla těsně vedle. Lyon si ještě všechno zkomplikoval a po zákroku Slimaniho musel dohrávat v početní nevýhodě, ovšem gól ani během šesti minut nastavení nepadl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele