29. kolo
14.03.2021 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Jonathan Clauss (© AFP)

Zápas dvou sousedů v tabulce skončil nerozhodně

Lens mělo před tímto vzájemným kláním na Mety pouze tříbodový náskok. Oba kluby zůstávají na šestém a sedmém místě, což by vzhledem k výsledkům v Coupe de France a Coupe de la Ligue rovněž mohlo znamenat účast v pohárové Evropě. Na druhou stranu do konce sezony stále chybí odehrát devět duelů, přičemž konkurence je silná.

Na první přesnou trefu se na Stade de la Licorne nečekalo nijak dlouho. Jenže neuplynula celá úvodní čtvrt hodina, když si Jonathan Clauss stoupnul k rozehrávce přímého kopu ve vzdálenosti nějakých šestadvaceti metrů od brány. Jeho střela díky výrazné teči borců stojících ve zdi výrazně změnila směr a zastavila se až v síti - 1:0.

Hostujícímu výběru dopomohla k vyrovnání penalta, kterou rozhodčí Florent Batta odpískal poté, co Facundo Medina fauloval Habiba Maïgu. Exekuce se ujal Kapverďan Vagner a přízemní střelou do středu brány zařídil vyrovnání - 1:1. Les Grenats mohli jít po půl hodině do vedení, avšak za Jean-Louisem Lekou zvonila jenom tyčka.

Takže byla řada na Racingu, který svou možností nepohrdnul. Běžela 36. minuta a Kalimuendův přízemní centr z pravé strany doputoval až na zadní tyč, kde měl před sebou Yannick Cahuzac velmi jednoduchou úlohu - 2:1. Výživná první půle tedy nakonec přinesla větší radost domácímu týmu kouče Francka Haiseho.

Po změně stran se do zakončení jako první dostal po Claussově centru Florian Sotoca a jeho hlavičce mnoho nechybělo. Definitivní podoba výsledku se zrodila v minutě sedmapadesáté. Domácí měli třikrát šanci odkopnout kulatý předmět do bezpečí. Nestalo se, a tak mohl Thomas Delaine svým technickým obstřelem z hranice šestnáctky zaznamenat svou třetí trefu v sezoně - 2:2.

Následující pokusy, ať už na jedné či druhé straně, nebyly zrovna vyložené. Akorát v 78 minutě musel Caillard likvidovat šanci Gaëla Kakuty. V závěru se ještě osmělil Massadio Haïdara, avšak na remíze se už nic nezměnilo. Lens za týden zajíždí do Strasbourgu, zatímco Mety přivítají na Stade Municipal Saint-Symphorien Stade Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele