6. kolo
03.10.2020 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Gaël Kakuta (© AFP)

Lens vyhrálo počtvrté v sezóně, doma si poradilo se St. Étienne

Fotbalisté Lens patří k velmi příjemným překvapením úvodních kol nového ročníku Ligue 1. Na své konto si připsali celkově svou čtvrtou výhru a rázem se vyhoupli jakožto nováček nejvyšší soutěže na přední místa v tabulce. Nutno ovšem říci, že v souboji se St. Étienne jim výrazně pomohl nedisciplinovaný soupeř, který dohrával zápas o devíti mužích v poli.

Jak skvěle vstoupili svěřenci trenéra Claudea Puela do tohoto ročníku, pak velmi rychle spadli před reprezentační přestávkou tvrdě na pusu. Už před týdnem doma nestačili jasně na Rennes, i s tímto střetnutím inkasovali dohromady pět branek a žádnou nevstřelili. I proto se průběžným pořadí propadli z těch nejčelnějších příček dozadu.

Zato mužstvo kouče Francka Haiseho si aktuálně rozhodně nemůže stěžovat. Porážku letos utrpělo pouze hned na samotném startu na hřišti Nice, stačilo však například skolit mistrovské PSG, ostřílené Bordeaux a teď také Les Verts. Do poločasu skóroval z pokutového kopu Gaël Kakuta, po obrátce pak pojišťoval konečný úspěch svým přesným zásahem Florian Sotoca.

Hosté si vytvořili první šanci tohoto utkání. Bouanga ve 4. minutě vběhl do šestnáctky, tam ukázal své schopnosti ohledně driblování s míčem a kličkování, levačkou po zemi nebezpečně vypálil, nicméně brankář Leca si na své konto připsal první úspěšný zákrok. Jeden z klíčových okamžiků pak přišel na řadu ve 14. minutě, to se v tomto duelu poprvé červenalo.

Útočící Ganago se protáhl do vápna, zezadu ho nešetrně podrazil stoper Kolodziejczak, a protože rozhodčí Dechepy se celou situaci jal zkontrolovat na videu, nejenže nařídil penaltu, zároveň též hostujícího hříšníka vyloučil ze hry. Na bílý puntík si poté balón postavil Kakuta, který si počínal v zakončení jako zkušený mazák a pohotově překonal gólmana Moulina.

St. Étienne na inkasovaný gól žádnou odpověď nenacházelo. Lens hrálo chytře, svého protivníka nepouštělo častěji do nějakých dalších příležitostí. Navíc mohlo hned zkraje druhé půle svůj náskok navýšit. Clauss svým centrem našel hlavu Banzy, Moulin stačil reflexivně zasáhnout, a následně měl štěstí, že dorážející Sotoca vypálil trestuhodně mimo bránu.

V 64. minutě bylo zřejmě definitivně po nadějích ASSE. Střídající Khazri hasil požár na poslední chvíli, zmařil vyloženou možnost Gradita a i on viděl od Dechepyho červenou kartu. Dvojnásobnou přesilovku Sang et Or zužitkovali v 81. minutě, pas z rohového čtvrtkruhu od Mauricia totiž přeposlal hlavičkou za záda zkoprnělého Moulina účelně naskakující Sotoca.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele