12. kolo
29.11.2020 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Mathias Pereira (© AFP)

Angers veze překvapivě všechny body z Lens

Možnost vsadit si na utkání SCO si letos patrně nechají ujít i ti nejskalnější kluboví příznivci. Svěřenci Stéphana Moulina na jednu stranu porazí Stade Rennes, ale potom klidně po mizerném výkonu prohrají 0:3 s Nice, aby o týden později naložili Nîmes pět branek. Racingu se sice podařilo o poločase držet nerozhodný stav, jenže po změně stran obrana neuhlídala Bahokena s Capellem.

Počasí na severu Francie věru nebylo pro fotbal zrovna ideální. Možná i proto trvalo osmnáct minut, než se zrodila první větší příležitost. Gaël Kakuta se ujal exekuce přímého kopu a za Paulem Bernardonim zvonila tyčka. Ve 22. minutě udeřilo na opačném pólu hrací plochy. Mathias Pereira Lage zkrotil ve vzdálenosti nějakých pětadvaceti metrů od brány neposedný balon natolik, aby jej mohl výstavní ranou napálit do pravého horního rohu brány - 0:1.

Ve 30. minutě se pokusil odpovědět Jonathan Clauss, jenž z úhlu mířil vedle. Za čtyři minuty si o poznání lépe vedl jeho spoluhráč Arnaud Kalimuendo. Osmnáctiletý útočník, který v Lens hostuje z PSG, si pohlídal ofsajdovou hranu, aby si naběhnul za obranu na Kakutovu skákavou přihrávku, kterou přetavil přesným volejem ve vyrovnávací trefu - 1:1.

Po změně stran se jako první připomněl Stéphane Bahoken, když jeho pumelice mířila o kousek nad břevno. Kamerunský reprezentant si ukázkově spravil chuť už v 50. minutě. Angelo Fulgini centroval od rohového praporku na přední tyč. Bahoken šel balonu naproti, ale přesto jej dokázal vnějším nártem usměrnit ke bližší tyči - 1:2.

V 70. minutě se Angers dostali do rychlého protiútoku, v jehož závěru vychytal Loïse Dionyho Jean-Louis Leca. Hned poté zahrával Gaël Kakuta další volný přímý kop. Paul Bernardino tentokrát předvedl vynikající zákrok. Také nastavení patřilo hostujícímu celku. Ibrahima Amadou nejprve přeloboval gólmana, avšak cílil pouze do levé tyče.

Jen několik sekund poté šli Moulinovi svěřenci ve čtyřech proti jednomu. Amadouův oblouček přes muže v rukavicích sice skončil na tyči, ale dorážkou z bezprostřední blízkosti všechno jistil Pierrick Capelle - 1:3. Angers tenhle střet zvládli na výbornou, což budou chtít zopakovat za týden, kdy na Stade Raymond Kopa dorazí Lorient. Racing věří, že předvede lepší výkon v Roazhon Parku v Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele