22. kolo
31.01.2021 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Remeše (© AFP)

Štrasburk tentokráte selhal a Remeši podlehl o jednu branku

Racing Štrasburk se poslední dobou dostal do skvělé formy, jenomže tentokráte po vyrovnaném průběhu nestačil na houževnatou Remeš a nakonec ji podlehl nejtěsnějším poměrem 0:1. Tým, který v předchozích čtyřech zápasech vybojoval solidních deset bodů, nyní vyšel naprázdno a v tabulce se nachází na patnácté pozici se čtyřiadvaceti body. Hosté naopak vyhráli potřetí z předchozích čtyř případů a patří jim dvanácté místo se sedmadvaceti body.

První větší možnost se zrodila krátce po deseti odehraných minutách, kdy ze středu pokutového území protivníka vypálil osamocený Chahiri a brankář Rajković odvrátil balón parádním zákrokem do strany. Hosté mohli jít z ničeho nic do vedení po necelé půlhodině hry, kdy míč po rohovém kopu z levé strany propadl až k zapomenutému Boulayemu Diaovi, jenž ale z bezprostřední blízkosti trestuhodně orazítkoval břevno.

Ve 32. minutě se chvěla branková konstrukce také na opačné straně, jelikož Ajorque napálil horní tyčku svým projektilem z hranice šestnáctky. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem se zjevil ve velmi slibné pozici Diallo, nicméně jeho rána z dvanácti metrů byla na poslední chvíli zablokována. Do druhého poločasu vstoupili o něco aktivněji hosté a do vedení se mohli dostat v 53. minutě.

Po nádherné kombinaci svých spoluhráčů zakončoval ve skluzu Chavalerin, avšak pravou konstrukci minul o několik decimetrů. Štrasburk se v žádném případě nevzdával a asi dvacet minut před závěrečným hvizdem pomohlo hostujícímu gólmanovi už podruhé v zápase břevno, které tentokráte trefil střelou z deseti metrů sedmadvacetiletý Thomasson. Remeš nakonec rozhodla o svém vítězství v 80. minutě.

Přesně načasovanou kolmici středem šestnáctky od Mbukua převzal Derek Kutesa a zblízka napálil gólmana Kawashimu. Balón se od něj odrazil vysoko do vzduchu a s velkým štěstím zapadl k levé tyči. Racing se ve zbývajícím průběhu na žádnou odpověď nezmohl a v příštím kole se pokusí napravit toto zaváhání proti konkurenčnímu Brestu, Remeš přivítá ambiciózní Angers.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele