23. kolo
03.02.2021 19:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Racingu Štrasburk (© AFP)

Brest zásluhou skvělého závěru odváží ze Štrasburku alespoň bod

Domácí vstupovali do poslední desetiminutovky s dvoubrankovým vedením, které se rozplynulo ve čtvrté nastavené minutě. Hned poté písknul rozhodčí Florent Batta naposledy do píšťalky. Oba kluby však nadále setrvávají ve druhé polovině tabulky.

Na první přesný zásah se čekalo jenom osm minut. Tehdy zahrávali domácí rohový kop. Jean-Eudes Aholou střílel zpoza velkého vápna. Na pohodlnější zakončení pravačkou mu nevyšel optimálně krok, nicméně levačka nakonec zaměstnala Gautiera Larsonneura natolik, že pouze vyrážel k nohám Adriena Thomassona, který se dlouho nerozmýšlel a kulatý předmět uklidil do brány - 1:0.

V té době ještě nikdo netušil, že se na další gól bude čekat přes hodinu. Brest se pokusil o odpověď, ale útočné snahy byly až příliš čitelné. Naopak vedení mohl pojistit ve 34. minutě Aholou. Tohle zakončení však skončilo na břevně. A protože zbývající minuty doprovázely nepřesnosti, šel Racing do šaten s těsným náskokem.

Ten se povedlo zdvojnásobit v 70. minutě. Nešikovnou rozehrávku zachytil aktivní Jean-Eudes Aholou. A než se Larsonneur stačil přemístit zpět před brankovou čáru, mohl jen přihlížet, jak se míč po zemi kutálí za ni - 2:0. Tohle vypadalo pro tým Thierryho Laureyho velice nadějně, dokud nepřišla na pořad večera třiaosmdesátá minuta.

Do té doby zcela bezchybný Eiji Kawashima, který nezkrotil (od Djikua možná lehce tečovanou) Lasneho přihrávku z pravé strany, čímž nabídnul Gaëtanu Charbonnierovi jako na zlatém podnose příležitost k vyrovnání, kterou hráč s číslem deset, který byl navíc na trávníku teprve čtyři minutky, skutečně nepohrdnul - 2:1.

Skvadra Oliviera Dall’Oglia vycítila příležitost. Dočkala se ale až v závěrečných sekundách tohoto vcelku výživného mače. I na této trefě měli podíl střídající hráči. Z pravé strany přihrával Julien Faussurier, přičemž v šestnáctce číhali hned tři neobsazení spoluhráči. Nakonec to byl Jérémy Le Douaron, kdo si dal záležet, aby jeho levačka zamířila přesně k pravé tyči - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele