30. kolo
21.03.2021 13:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů RC Lens (© AFP)

Střetnutí dvou Racingů vyšlo lépe pro Lens

Severofrancouzský klub měl po zaváhání Marseille dobrou šanci, aby si vytvořil na páté příčce alespoň tříbodový náskok. A díky dvou brankám, které v podstatě orámovaly první poločas, se tak také stalo. Strasbourg oproti tomu zůstává na třiatřiceti bodech, což znamená, že záchranu v Ligue 1 ještě nemá jistou.

Jak naznačeno, na Stade de la Meinau běžela teprve 5. minuta, když Eiji Kawashima výborně vychytal Yannicka Cahuzaca. Kopal se tedy roh, při kterém japonský gólman chybně vyběhnul, čehož se štěstím využil Massadio Haïdara. Balon se odrazil od tyče do na brankové čáře stojícího Frédérika Guilberta a od něj na místo určení - 0:1.

Poté se osmělil Seko Fofana a téhle střele zase tolik nechybělo. Ve 20. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Loïc Badé fauloval nějakých dvaadvacet metrů od brány Ludovica Ajorqueho. Rozehrávky přímého kopu se ujal Guilbert a Jean-Louis Leca s vypětím všech sil dokázal kulatý předmět udržet před čárou. Jenže k hlavičce se dostal Adrien Thomasson, který tak našel na zadní tyči číhajícího Jeana Bellegardeho, který měl před sebou ve vzdálenosti nějakých padesáti centimetrů do brány skutečně snadnou úlohu - 1:1.

Anthony Caci mohl otočit skóre už za šest minut, jeho pokusu však scházely centimetry. Ve 40. minutě se ve vápně chopil míče Seko Fofana a jeho odvaha přinesla ovoce, protože dokázal - ač v obležení protihráčů - zblízka prostřelit muže v rukavicích - 1:2. Nutno dodat, že Jonathan Clauss si připsal druhou asistenci v zápase.

Hned po změně stran předvedl na levé straně výborný průnik do vápna Gaël Kakuta, načež volil nahrávku pod sebe na Fofanu, jehož Kawashima tentokráte vychytal. Následně připravil obránce o míč Jean-Eudes Aholou, třebaže se při tom zranil a musel střídat. Každopádně tím vznikla jedinečná příležitosti pro Ajorqueho, jehož střelu famózně zlikvidoval Leca.

V závěrečné desetiminutovce byly k vidění ještě tři dobré možnosti. Nejprve to byl Seko Fofana, kdo si poradil s Cacim, nicméně následně střílel levačkou těsně vedle pravé tyče. Potom se balon odrazil ve velkém čtverci k Thomassonovi, který ztroskotal na Lecovi. Gólman Lens v nastavení ještě skvěle vyrazil nad břevno Ajorqueho hlavičku. A ze svého pohledu velice povedený zápas zakončil žlutou kartou za zdržování.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele