6. kolo
04.10.2020 15:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lille (© AFP)

Lille po dalším výborném výkonu připisuje čtvrtou výhru v sezoně

Svěřenci Christopha Galtiera si na Stade de la Meinau připadali jako doma. Racing se za celých devadesát minut téměř k ničemu nepustili a po šesti kolech okupují druhou příčku za Rennes, které vede pouze zásluhou lepšího skóre. Naopak mizérie Štrasburku pokračuje pátou porážkou.

Jako první se ve 13. minutě osmělil Dimitri Liénard. Jeho nepříliš povedená střela z větší vzdálenosti však Mikea Maignana nevystrašila. Naopak v minutě jednadvacáté obral soupeře o balon Zeki Çelik ve vzdálenosti necelých pětadvaceti metrů od brány se do střely pořádně opřel, čímž nedal Kamarovi mezi třemi tyčemi šanci zasáhnout - 0:1.

Ve 30. minutě pobídnul Mohamed Simakan kolegu Mehdiho Chahiriho, jehož přízemní střela mířila těsně vedle. Ve 34. minutě se k míči dostal Jean-Audes Aholou. Jeho hlavička však byla velice slabá a tím pádem se stala pro brankáře Lille snadným soustem. Ve zbývajících minutách úvodního dějství se veškeré ofenzivní snahy domácích bortili už v zárodku. Hráči LOSC si závěr prvního poločasu s přehledem pohlídali.

Osm minut po startu druhé půle předvedl výbornou práci s míčem Jonathan David. Jeho pokus z úhlu ještě muž v rukavicích kryl. Jenže při následné dorážce Renata Sanchese - navzdory snahám obrany - kulatý předmět přeci jen přešel celým objemem brankovou čáru - 0:2. Čtyři minuty poté si na centr od rohového praporku naskočil Simakan. Jeho hlavička však zařízení minula.

V 68. minutě dostal výsledek svou finální podobu. Jonathan Bamba vyslal Buraka Yilmaze vstříc brance Bingouroua Kamary. Turecký útočník přetlačil Anthonyho Caciho a protlačil balon až do sítě - 0:3. V jednaosmdesáté minutě chyboval Maignan a šikovným lobem jeho zaváhání málem potrestal střídající Adrien Thomasson.

Lille, které se za necelé tři týdny střetne v rámci základní skupiny Evropské ligy se Spartou, si však už čisté konto pohlídalo. V příštím kole natrefí v pozoruhodném zápase na prozatím třetí Racing Lens. Štrasburk čeká nesnadné střetnutí s Lyonem, přičemž se dále spekuluje, že by v případě neúspěchu mohlo být posledním pro kouče Thierryho Laureyho. Ale nepředbíhejme.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele