16. kolo
20.12.2020 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Bordeaux (© AFP)

Bordeaux dokázalo vyhrát ve Štrasburku

O tři body se postarali dva Brazilci. Díky tomu Les Girondins po dvou porážkách opět naplno bodovali. Naopak Racing po dvou výhrách a stejném počtu remíz prohrál. V této sezoně už podesáté.

Stoper Pablo, který se později postaral o vítěznou branku, přitom inkasoval už v úvodní minutě žlutou kartu. V 5. minutě se zrodila první šance, s níž ovšem Eiji Kawashima neměl větší starosti. V posledních týdnech se v dobré formě prezentoval Korejec Hwang Ui-jo, jenž to zkoušel v 15. minutě. Bohužel pro tým z města nad řekou Garonnou nepřesně.

Ve 21. minutě se musel vytáhnout Benoît Costil proti hlavičce Mohameda Simakana. Za deset minut zakončoval standardní situaci stejnou částí těla Toma Bašić. Radost z gólu mu ovšem překazil rozhodčí, neboť padl z ofsajdu. Záhy poté mohlo udeřit na druhé straně. Kenny Lala poslal z pravé strany do vápna přízemní centr, kde brankář Bordeaux uchránil spoluhráče od vlastního gólu.

Ve 35. minutě se z bezprostřední blízkosti prosadil Hwang Ui-jo, aby hned zjistil, že si nepohlídal ofsajdovou hranu. Převahu tedy střelecky vyjádřil až stoper Pablo v devětatřicáté minutě. Eiji Kawashima si na vysoký centr do vápna od Hatema Ben Arfy věřil, avšak devětadvacetiletý Brazilec byl u míče dříve a podařilo se mu skórovat, přestože skákal otočený zády k bráně - 0:1.

Tým Jean-Louise Gasseta byl během úvodního poločasu jasně lepší. Čtyři minuty po startu toho druhého se stalo něco, co se rozhodně často nestává. Hwong Ui-jo si udělal prostor a místo zakončení volil přihrávku pro Mehdiho Zerkaneho, k němuž se nakonec se štěstím dostala. Gól však nemohl platit. Protože proč? Inu proto, že jihokorejský štírek vybíhal z mírného ofsajdu!

Přibližně za 120 sekund se Racing dožadoval odpískání penalty, když Ibrahima Sissoko nastřelil nejprve břicho a ruku Paula Baysseho. Rohodčí Benoît Bastien nechal pokračovat ve hře. V 55. minutě tvrdě pálil Ben Arfa a Kawashima měl co dělat. V minutě šedesáté mohl vyrovnat Adrien Thomasson, kdyby si míč poněkud víc nepředkopl, takže měl zakončení na dlouhou nohu. Proto netrefil zařízení.

V 66. minutě znovu udeřili hosté. Rémi Oudin posunul z levé strany na přímo do běhu Otáviovi, na jehož pěkně umístěný volej byl japonský gólman krátký - 0:2. A protože Costil zneškodnil oba zbývající pokusy hráčů Štrasburku, posunul se jeho tým v tabulce zase o kousek výš. V úterý ještě přivítá doma Remeš, zatímco svěřenci Thierryho Laureyho cestují do Paříže k duelu s tamním PSG.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele