14. kolo
13.12.2020 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Štrasburk a Mety se rozešly smírně

Racing Štrasburk tedy zásluhou lepšího skóre zůstává nad barážovou pozicí. Les Grenats může zase těšit, že po dvou porážkách připisují alespoň bod.

Úvodní pětadvacetiminutovku provázela řada nepřesností. První velká šance tak byla k vidění až ve 28. minutě. Rána z první od Mehdiho Chahiriho však skončila dobrý metr vedle levé tyče. Ve 33. minutě zastavil rukou ve vlastním vápně Tchimbembého střelu Mohamed Simakan. Sudí Letexier dlouho neváhal a nařídil penaltu.

Její exekuce se ujal Dylan Bronn. Před rozběhem věru nepůsobil vůbec sebevědomě a nutno dodat, že měl i docela štěstí, jelikož bývalý gólman Met Eiji Kawashima vystihl směr střely, ale na balon nakonec těsně nedosáhl - 0:1. Hosté tedy šli do šaten s mírným náskokem, který mohl být ještě o něco veselejší, kdyby si rozhodčí troufl po souboji Djikua s Opou Nguettem odpískat další pokutový kop.

V 50. minutě se historie opakovala. Warren Thimbembé znovu střílel a Simakan měl opět ruku daleko od těla. Celou situaci bylo nutno pro sichr přezkoumat u videa, které potvrdilo nevyhnutelné - druhá "pětka" pro Mety. Dylan Bronn se netvářil býti v úplné pohodě a svou mizernou střelou nechat vyniknout Kawashimu.

Za deset minut se v podstatě poprvé dostal do akce i gólman hostí Alexandre Oukidja, když vychytal hlavičku provinilce Simakana. Následně si poradil jak s Ajorqueho lobem, tak s Thomassonovou dorážkou. Šestašedesátá minuta přinesla konečně Racingu radost. Dimitri Liénard centroval od rohového praporku na bližší tyč, kam si naskočil Mohamed Simakan a přesnou hlavičkou nechal zapomenout na svá předchozí zaváhání - 1:1.

Pouhé čtyři minuty stačily Antonettiho svěřencům k tomu, aby si vedení vzali zpět. Opa Nguette převzal přihrávku od Habiba Maïgy, seběhl si zleva do středu hřiště a krásnou střelou k pravé tyči z hranice šestnáctky rozvlnil síť - 1:2. Do konce utkání však pořád zbývalo dvacet minut. Nejprve se musel dvakrát činit Oukidja, ale potřetí už byl krátký na střelu Adriena Thomassona.

Čerstvě sedmadvacetiletý záložník ve vápně umě přešel přes dva protihráče, aby z bezprostřední blízkosti srovnal na konečných 2:2. V závěrečných osmnácti minutách (včetně nastavení) se ještě Ajorque dožadoval po svém nasimulovaném faulu odpískání penalty, Habib Diallo mířil těsně vedle a hostující kouč se až v poslední minutě závěrečné hrací doby odhodlal k prvnímu střídání. Na nerozhodném výsledku už se ale opravdu nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele