10. kolo
07.11.2020 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Moise Kean (© AFP)

PSG urvalo osmou ligovou výhru v řadě, Rennes porazilo třemi góly

PSG zůstane před reprezentační přestávkou jistojistě na prvním místě Ligue 1. Byť před pár dny neuspělo v Lize mistrů na půdě Lipska, zapomnělo na tenhle neúspěch a v lize skolilo třemi brankami Rennes, i když muselo nastoupit kvůli mnoha absencím v hodně pozměněné sestavě. Hosté naopak v Parku princů utrpěli čtvrtou porážku v posledních pěti případech.

Od té doby, co svěřenci trenéra Juliena Stéphana nezvládli souboj se svým lokálním rivalem z Angers, se zkrátka dostali do jakési menší výsledkové krize. Nutno podotknout, že v milionářské soutěži proti Seville a Chelsea plnili roli outsidera, nicméně i herně výrazně zaostávali. Vlastně štěstí, že před týdnem urvali tři body v bretaňském derby proti Brestu.

Domácí stratég Thomas Tuchel nenasadil na hřiště hned několik hráčů vlivem jejich různorodých zdravotních potíží, a protože do útoku nemohl počítat s Maurem Icardim, Neymarem, Kylianem Mbappém, Pablem Sarabiou či Julianem Draxlerem, přičemž chyběli Juan Bernat, Marco Verratti i Presnel Kimpembe, musel vážně výrazně zaexperimentovat.

A tak se vedle Moiseho Keana a Ángela Di Maríi objevil v ofenzivním trojzubci Alessandro Florenzi, který ve většině případů nastupuje na pravém kraji defenzivy. Nakonec ovšem Pařížané zápas s aktuálně třetím týmem tabulky zvládli velmi dobře. O všechny tři góly se přitom postarali prvně dva jmenovaní, Ital zaznamenal jeden a Argentinec pak další dva.

Domácí už v 11. minutě využili špatné rozehrávky soupeře. Lea Siliki, jemuž přihrával brankář Gomis, pod tlakem napadajícího Di Maríi nezískal míč pod kontrolu, ten se tak dostal ke Keanovi do středu pole, jenž si ho posunul blíže k pokutovému území a svou pravačkou ho poslal do dolního rohu brány. I nadále pak bylo PSG tím aktivnějším.

Ve 14. minutě se ještě na střeleckou listinu Di María nezapsal, neboť svým zakončením orazítkoval pouze brankovou konstrukci, o sedm minut později ovšem přece skóroval. Ander Herrera ho svou přihrávkou perfektně uvolnil, ve vápně se poté jeho spoluhráč dobře zorientoval a obloučkem překonal Gomise, který už těžko mohl vytasit povedený zákrok.

Ve 28. minutě se pokoušel snížit nepříznivý stav Nzonzi, avšak jeho hlavička skončila mimo bránu, v závěru poločasu mohl naopak navýšit pařížské vedení Kean, jenomže ani on neseřídil svá mířidla nejlépe. Ještě těsně před odchodem obou mužstev do kabin zahrozilo opětovně Rennes, konkrétně zásluhou Gboha, brankář Navas byl však mezi třemi tyčemi připravený.

Ve druhém dějství si Les Parisiens pohodlný náskok hlídali, definitivně zlomit odpor svého soupeře se jim ovšem podařilo až v 73. minutě. Dagba vysunul balón na Di Maríu, ten si ho narovnal na svou levačku a i díky teči bránícího Da Silvy překonal Gomise. SRFC se snažilo aspoň upravit skóre díky Da Silvovi, jeho pokus hlavou ale zlikvidoval pozorný Navas.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele