1. kolo
16.09.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Julian Draxler a Ángel Di María (© AFP)

Těžká pořízená. PSG přetlačilo outsidera z Mét až v závěru

Fotbalisté PSG nejsou zkraje nové sezóny v optimálním rozpoložení. Ačkoli získali své první vítězství, nadřeli se na něj pořádně. A od další blamáže je zachránil až ve třetí minutě nastavení druhé půle Julian Draxler, který zařídil jediný gól utkání. Méty byly v Parku princů velmi blízko dosti cennému výsledku, nakonec ale se soupeřem padly už podesáté v řadě.

Domácí čerstvě neměli k dispozici vykartovaného Layvina Kurzawu, Leandra Paredese ani Neymara, nastoupit nemohli Alessandro Florenzi či Kylian Mbappé, jenž se stále potýká s problémy ohledně nemoci COVID-19. Aby toho nebylo málo, na delší dobu bude mimo hru zřejmě Juan Bernat, který si v zápase poranil koleno a jeho zdravotní stav nevypadá nejlépe.

I přesto, že PSG nenastoupilo v této dohrávce v nejsilnějším možném složení, určitě se nepředpokládalo, že by se v tomto souboji mohlo znovu tak střelecky trápit. Do karet mu samozřejmě nenahrála ani skutečnost ohledně vyloučení Abdoua Dialla. Přestože hosté, kteří stále nemají na kontě jediný bodový úspěch, hráli v přesile, nerozhodný výsledek neudrželi.

Svěřenci kouče Vincenta Hognona vstoupili do klání aktivně, už ve 2. minutě se na zadní tyčce objevil ve slušné pozici H. Diallo, nicméně ve skluzu zamířil mimo bránu. Ve 12. minutě naopak mohli udeřit Pařížané, avšak Icardi svou hlavičkou nasměroval balón nad bránu, a jen o minutu později pak Pablo Sarabia z blízkosti nevyzrál na brankáře Oukidju.

Ve 25. minutě se opětovně ozvali Les Graoullys, Boulaya mohl klidně načít skóre tohoto střetnutí, leč jeho pokus po rychlém brejku stačil vyřešit gólman Navas. Ve 32. minutě chtěl z úhlu zacílit Pablo Sarabia, jenže jeho zakončení se mezi tři tyče nevešlo, jen pár okamžiků na to hlavičkoval z nebezpečného postavení Icardi, o kousek ovšem zamířil nad břevno.

Ve 37. minutě vyzkoušel svou mušku I. Gueye, jeho střelu ze střední vzdálenosti však pohotově lapil Oukidja, poté se v další slušné možnosti ocitl Pablo Sarabia, každopádně ani on si na Oukidju nepřišel. Les Parisiens se snažili po pauze najít cestu za úvodním gólem, dlouho se jim ale nedařilo najít pravé směrovky. Méty navíc i nadále dobře a poctivě bránily.

Třináct minut před základní hrací dobou ztroskotal Icardi na Oukidjovi, Di María ho svou dělovkou taktéž nepřekonal. Mužstvo trenéra Thomase Tuchela zahnalo pohromu až za pět minut dvanáct. Na Di Maríův pas ve vápně nedosáhl Icardi, nicméně merunu Oukidja vyrazil pouze k Draxlerovi, který ho nakonec trochu netradičně hlavou dostal za brankovou čáru.

PSG během dosavadních tří kol stačilo nasbírat hned čtyři červené karty, tu poslední nyní vyinkasoval A. Diallo, který dostal na pozici stopera šanci za Kimpembeho, jenž začal na lavičce náhradníků. První žlutou kartu přitom vyinkasoval už po pár vteřinách hry, to když stáhl k zemi Nianeho, druhou pak v 65. minutě, a to znovu po souboji s métským forvardem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimavy souboj o udrzeni

Reagovat
smazaný uživatel

V 93. min .. doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele