12. kolo
29.11.2020 13:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lyon bez obtíží skolil mdlou Remeš, branku zaznamenal konečně i Dembélé

Lyon potvrdil roli favorita v souboji s Remeší, která mimo jiné předvedla obdobně mdlý výkon jako před týdnem proti Nîmes, a posunul se dočasně na druhou příčku tabulky jen dva body za dosud vedoucí PSG. Skóre nejprve načal Karl Toko Ekambi, po obrátce se trefil i Bruno Guimarães a pak konečně poprvé v sezóně také hodně diskutovaný Moussa Dembélé.

Oba týmy mohly nastoupit prakticky v nejsilnějším složení. Domácí stratég Rudi Garcia se akorát rozhodl nenasadit do hry jinak zdravého Houssema Aouara, jenž nereflektoval jeho pokynů ohledně pozápasového tréninku po minulém klání v Angers, Les rouges et blancs vítali zpět brankářskou jedničku Predraga Rajkoviče, chyběl jim jen Xavier Chavalerin.

Domácí potvrzovali, že jsou v posledních týdnech ve velmi dobrém rozpoložení, a už od začátku se hnali za úvodní brankou utkání. V 8. minutě se vřítil za soupeřovu defenzIvu robustní Toko Ekambi, který následně z pokutového území vyzkoušel svou mušku a pravačkou zacílil, nicméně ke své smůle orazítkoval pouze vnější prostor bližší tyčky.

Každopádně ve 22. minutě Olympique již gólově udeřil. Depay z levé strany našel svým perfektním obloučkem na zadní tyči na hranici brankového území naběhnuvšího si Toka Ekambiho, jenž tentokrát v koncovce nezaváhal. Ve 31. minutě mohl Kadewere navýšit náskok Les Gones, nicméně ten svým pokusem napálil pouze brankovou konstrukci.

Ve 32. minutě se přitom situace pro mužstvo kouče Davida Guiona ještě více zkomplikovala. Munetsi ve středovém kruhu vyrobil obrovskou hrubici, prakticky přihrál míč protihráči Depayovi, jehož v úniku kopl Moreto Cassama, a protože se jednalo o vyloženou brankovou možnost, musel arbitr Miguelgorry sáhnout do kapsy pro kartu nepopulární červené barvy.

V podstatě nějakým způsobem zahrozila Remeš až v závěru prvního poločasu. Dia, nejobávanější útočná hrozba, vyzkoušel připravenost gólmana Anthonyho Lopese, ten si ovšem s jeho zakončením poradil. Naopak krátce po obrátce Lyon zužitkoval přesilovku a pojistil si své vedení, to když skóroval Bruno Guimarães s pomocí teče bránícího Munetsiho.

Po hodině hry vstoupil na hřiště Dembélé, o němž se v dnech minulých hodně mluvilo kvůli jeho nevalné střelecké efektivitě, nicméně všem škarohlídům ukázal, že branky dávat uměl a stále umí. Toko Ekambi zaznamenal svou druhou asistenci v tomto mači, vybídl nakrátko svého spoluhráče, jenž poté jemným lobem přelstil vyběhnuvšího Rajkoviče.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele